Μόνο έκτακτα περιστατικά

Σε οριακή κατάσταση έχει οδηγηθεί το Εθνικό Σύστημα Υγείας, με τα νοσοκομεία της χώρας να εξυπηρετούν πλέον μόνο έκτακτα περιστατικά μετά τη γενίκευση των επισχέσεων εργασίας των γιατρών.

Οι νοσοκομειακοί γιατροί εκφράζουν με τον τρόπο αυτό τη διαμαρτυρία τους για την μη εξόφληση εφημεριών που έχουν πραγματοποιήσει τους τελευταίους μήνες.

Ο προεδρεύων της Ομοσπονδίας νοσοκομειακών γιατρών (ΟΕΝΓΕ) Δημήτρης Βαρνάβας κάνει λόγο για γενίκευση των κινητοποιήσεων, σημειώνοντας ότι το περασμένο Σάββατο στη Θεσσαλονίκη εφημέρευσε μόνο το ένα από τα δύο νοσοκομεία που περιλαμβάνονταν στο πρόγραμμα. Το γεγονός οφείλεται στην εξάντληση των ασφαλών προγραμμάτων εφημέρευσης με βάση τις τέσσερις εφημερίες ανά γιατρό.

Μάλιστα, η ΟΕΝΓΕ απέστειλε επιστολή στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ζητώντας συνάντηση. Ανάλογη επιστολή απέστειλε και στους αρχηγούς των κομμάτων. Εξάλλου, τρίωρη στάση εργασίας από τις 12.00 ως τις 15.00 προκήρυξαν για σήμερα και οι εργαζόμενοι στα ΕΛ.ΤΑ., τον ΟΤΕ και τον ΟΣΕ διαμαρτυρόμενοι για την περικοπή των συντάξεων του πρώην ΤΑΠΟΤΕ.