Μόνο επείγοντα περιστατικά την Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου, κρίσιμη συνέλευση των γιατρών την Κυριακή 27/2

 

Στην 24ωρη απεργία που έχει κηρύξει η ΑΔΕΔΥ και η ΓΣΕΕ στις 23 Φεβρουαρίου παίρνουν μέρος οι νοσοκομειακοί γιατροί όλης της χώρας με απόφαση της ΟΕΝΓΕ, η οποία καλεί τους γιατρούς σε προσυγκέντρωση στο υπουργείο Υγείας στις 10 το πρωί.

Παράλληλα, τη συμμετοχή τους έχουν ανακοινώσει και οι Φαρμακευτικοί Σύλλογοι Αττικής, Πειραιά και Θεσσαλονίκης. Κατά τη διάρκεια της απεργίας θα εξυπηρετούνται μόνο τα επείγοντα περιστατικά από τα δημόσια νοσοκομεία, ενώ το κοινό θα εξυπηρετείται από τα εφημερεύοντα και διανυκτερεύοντα φαρμακεία.

Στο μεταξύ, ως συνέχεια της κινητοποίησης των γιατρών με τις πολυήμερες απεργίες και την κατάληψη στο αμφιθέατρο του υπουργείου Υγείας στις αρχές Φεβρουαρίου, αποφασίστηκε συνέλευση όλων των ιατρικών συνδικαλιστικών οργανώσεων την Κυριακή 27 Φεβρουαρίου στο ξενοδοχείο President στις 11 π.μ.

Από τον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών έχουν σταλεί προσκλήσεις σε όλους τους Ιατρικούς Συλλόγους της χώρας και από πλευράς ΟΕΝΓΕ προσκαλούνται όλες οι Ενώσεις προκειμένου να συμμετάσχουν στη συγκεκριμένη συγκέντρωση.

Αντικείμενο της συζήτησης οι εξελίξεις στον κλάδο και η από δω και πέρα στάση τους.