Μόσιαλος για διοικητές νοσοκομείων: Η διαδικασία διορισμού ευνοεί όσους έχουν πολιτικές προσβάσεις

Θέση στην αντιπαράθεση που έχει ξεσπάσει για τους διορισμούς διοικητών νοσοκομείων – με χαρακτηριστικότερο παράδειγμα αυτό του 80χρονου που βρέθηκε στο νοσοκομείο Καρδίτσας και παραιτήθηκε- πήρε ο καθηγητής πολιτικών της Υγείας στο London School of Economics και πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος Ηλίας Μόσιαλος.
 
«Έχω πάρει αρκετά μηνύματα από πρώην φοιτητές και φοιτήτριες γνωστών πανεπιστημίων και σχολών δημόσιας υγείας που σπούδασαν οικονομικά και διοίκηση υπηρεσιών υγείας. Οι περισσότεροι/ες υπέβαλαν αιτήσεις για υποδιοικητές νοσοκομείων και δεν τους επέλεξαν με την κλειστή διαδικασία που εφαρμόστηκε. Όλοι/ες με προϋπηρεσία σε υπηρεσίες η οργανισμούς υγείας», ανέφερε ο κ. Μόσιαλος σε ανάρτησή του στο Facebook και συνέχισε:
 
«Στελέχη υπάρχουν αλλά οι κλειστές διαδικασίες ευνοούν όσους έχουν πολιτική πρόσβαση. Έτσι δεν ξέρουμε πως έγινε η επιλογή των διοικητών και τίποτα απολύτως για όσους/ες δεν επελέγησαν. Η παραίτηση του νέου διοικητή του νοσοκομείου Καρδίτσας δεν ‘λύνει’ το πρόβλημα. Πρέπει να γίνει ανοιχτή διαδικασία και επιλογή από επιτροπή (υπό την προεδρία του υπουργού υγείας) που θα απαρτίζεται από ανθρώπους που έχουν αποδεδειγμένες διοικητικές ικανότητες και κύρος».