Να ανακληθεί η απόφαση του Νοσοκομείου Διδυμοτείχου για πρόσληψη προσωπικού με μπλοκάκι

p style=”text-align: justify; margin: 6pt 0cm”>ΑΔΕΔΥ: Να ανακληθεί η απόφαση του Νοσοκομείου Διδυμοτείχου για πρόσληψη προσωπικού με μπλοκάκι

Η Ε.Ε. της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. καταγγέλλει την απόφαση του Νοσοκομείου Διδυμοτείχου, που γίνεται με τις «ευλογίες» του Υπ. Υγείας, για την πρόσληψη Νοσηλευτικού, Ιατρικού και βοηθητικού υγειονομικού προσωπικού με δελτίο παροχής υπηρεσιών «μπλοκάκι».

Η ενέργεια αυτή δεν είναι μια μεμονωμένη απόφαση αλλά εντάσσεται μέσα στους μνημονιακούς σχεδιασμούς που προωθούνται και έχουν νομοθετηθεί για τον χώρο της υγείας.

Η πλήρης ανατροπή των εργασιακών σχέσεων με την είσοδο των δελτίων παροχής υπηρεσιών στα Νοσοκομεία, σε συνδυασμό με τα ιδιωτικά συνεργεία, τους επικουρικούς εργαζόμενους και το θεσμό της λεγόμενης κοινωνικής εργασίας διαμορφώνουν ένα εφιαλτικό εργασιακό τοπίο στο χώρο της υγείας.

Ο ευαίσθητος τομέας της Υγείας δεν μπορεί να αντιμετωπίζει τις ανάγκες του σε προσωπικό με τέτοιου είδους απαράδεκτες αποφάσεις.

Καλούμε την Κυβέρνηση και τον Υπουργό Υγείας να ανακαλέσει τώρα τη σχετική απόφαση και να καλύψει με μόνιμο προσωπικό τις ανάγκες των Νοσοκομείων.

Από την Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΠΟΕΔΗΝ για τις προσλήψεις με μπλοκάκι στο Νοσοκομείο Διδυμοτείχου.

Παρά τις προεκλογικές δεσμεύσεις για επανεξέταση των Εφαρμοστικών Νόμων που απορρέουν από το ΜΝΗΜΟΝΙΟ ο Υπουργός Υγείας ξεκίνησε την πιστή εφαρμογή τους. Άρχισε με τις μετακινήσεις 30 υπαλλήλων από το Γ.Ν. Δυτικής Αττικής στο ΑΤΤΙΚΟ Νοσοκομείο και συνεχίζει με την έγκριση πρόσληψης προσωπικού με δελτίο απόδειξης παροχής υπηρεσιών (μπλοκάκια) στο Γ.Ν. Διδυμοτείχου (άρθρο 41 Ν. 4058/2012). Είναι σαφής η κυβερνητική πρόθεση για περαιτέρω ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων στο Δημόσιο Σύστημα Υγείας – Πρόνοιας.

                Η κυβέρνηση επέλεξε μετά τους εργολάβους και το έκτακτο προσωπικό στις υπηρεσίες στήριξης των Νοσοκομειακών και Προνοιακών Μονάδων να αναθέσει σε ιδιώτες τον πυρήνα των υπηρεσιών που είναι η Νοσηλευτική, η Ιατρική και τα Επαγγέλματα Υγείας.

                Προφανώς επιδιώκει η κυβέρνηση να πετύχει τη μείωση των υπηρετούντων Δημοσίων Υπαλλήλων για να πετύχει το Μνημονιακό στόχο, υποκαθιστώντας το μόνιμο προσωπικό με προσωπικό ελαστικών μορφών απασχόλησης.

                Προκαλεί το Δημόσιο αίσθημα η εφαρμογή Νόμου που ορίζει την κάλυψη της δαπάνης της πρόσληψης του ανωτέρου προσωπικού από ίδια έσοδα των Νοσοκομείων, τη στιγμή που τα Νοσοκομεία της χώρας καταρρέουν οικονομικά αφού δε χρηματοδοτούνται αντιμετωπίζοντας τρομακτικές ελλείψεις σε υλικά, φάρμακα και τρόφιμα.

                Ζητάμε την άμεση κατάργηση της απόφασης του Γ.Ν. Διδυμοτείχου που ανοίγει την κερκόπορτα ιδιωτικοποίησης, απαξίωσης του Δημόσιου Συστήματος Υγείας – Πρόνοιας.

 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΟΕΔΗΝ