Να κυρωθεί η αρχική κλαδική συμφωνία επιμένουν οι γιατροί του ΕΣΥ

Την κύρωση της αρχικής κλαδικής συμφωνίας υπουργείου Υγείας – Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ), που υπεγράφη την 1η Δεκεμβρίου 2008, επιμένουν να ζητούν οι γιατροί του ΕΣΥ, οι οποίοι, όμως, επιστρέφουν στις εφημερίες τους μετά το τρομοκρατικό “εντέλλεσθαι” του υπουργείου Υγείας.

Η Ε.Γ. της ΟΕΝΓΕ, που συνεδρίασε χθες στην Αθήνα, αποφάσισε επίσης τον αποκλεισμό πέντε μεγάλων νοσοκομείων της χώρας, την Τετάρτη 18 Φεβρουαρίου. Έτσι, από το πρωί της ερχόμενης Τετάρτης και για όλο το εικοσιτετράωρο συνδικαλιστές γιατροί του ΕΣΥ θα αποκλείσουν τις πύλες του Γενικού Κρατικού Νικαίας, του νοσοκομείου της Θεσσαλονίκης “Παπαγεωργίου”, καθώς και των πανεπιστημιακών νοσοκομείων Ρίου, Ηρακλείου και Ιωαννίνων, και “δεν θα περνάει ούτε γιατρός”, όπως δήλωναν χαρακτηριστικά χθες οι συνδικαλιστές της Ε.Γ. της ΟΕΝΓΕ.

Επίσης, η Ε.Γ. της Ομοσπονδίας προκήρυξε χθες νέα σαρανταοκτάωρη πανελλαδική απεργία για την Πέμπτη 19 και Παρασκευή 20 Φεβρουαρίου, σε συνέχεια της απεργίας που ολοκληρώνεται και κορυφώνεται σήμερα με τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που πραγματοποιεί στις 12 το μεσημέρι έξω από το υπουργείο Υγείας η Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων Αθηνών – Πειραιώς (ΕΙΝΑΠ).

Σε ανακοίνωσή της, η Αυτόνομη Παρέμβαση “χαιρετίζει και εκφράζει την αλληλεγγύη της στον αγώνα των νοσοκομειακών γιατρών για ανθρώπινες συνθήκες εργασίας, ωραρίων και ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς. Θεωρούμε ότι η στάση του υπουργείου Υγείας, που παρά το γεγονός ότι υπέγραψε τη συλλογική σύμβαση με την ΟΕΝΓΕ και σήμερα επιχειρεί να την ανατρέψει, είναι προκλητική και απαράδεκτη. Ο αγώνας για ανθρώπινα ωράρια, βελτίωση των συνθηκών εργασίας, μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς είναι υπόθεση όλου του συνδικαλιστικού και υγειονομικού κινήματος”.

Βασίλης ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ