«Να μην πληρώσουν οι νοσοκομειακοί τα λάθη των διορισμένων διοικήσεων»

Τον κίνδυνο εμπλοκής στην καταβολή των μηνιαίων αποδοχών των εργαζομένων, καθώς κόπηκε η κρατική χρηματοδότηση νοσοκομείων, θέτει ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ) Δημήτρης Βαρνάβας.

Με αφορμή το δημοσίευμα της «Ε» του περασμένου Σαββάτου για κόψιμο της χρηματοδότησης σε 44 νοσοκομεία, 20 ΑΕΙ, ΤΕΙ και ερευνητικά κέντρα, καθώς και στο Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης επειδή δεν απέστειλαν τα οικονομικά στοιχεία τους στο υπουργείο Οικονομικών, ο κ. Βαρνάβας επισημαίνει ότι «η διακοπή χρηματοδότησης θα αφορά και τη μισθοδοσία των εργαζομένων».

Εκφράζοντας την έντονη αντίθεσή του στις επιπτώσεις της ποινής που επιβάλλει το υπουργείο έναντι όσων δεν κοινοποιούν τα οικονομικά στοιχεία τους, ο πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών τονίζει πως η κυβέρνηση μπορεί να κάνει ό,τι θέλει με τις διοικήσεις, τις οποίες η ίδια διόρισε, αλλά «ας μη διανοηθεί να εφαρμόσει τέτοιες άθλιες ποινές στα νοσοκομεία, διότι εν γνώσει της θα βρεθεί ένα σκαλί πριν την κοινωνική εξέγερση».

ΕΛ.Κ.