Να σε κάψω Γιάννη , να σʼ αλείψω λάδι

h1>Ανακοίνωση του Τμήματος Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ σχετικά με την συνάντηση του Πρωθυπουργού με τον Υπουργό υγείας

«Να σε κάψω Γιάννη , να σʼ αλείψω λάδι» είναι το αποτέλεσμα της χθεσινής συνάντησης του πρωθυπουργού με τον υπουργό υγείας κ. Λυκουρέντζο.

Η τραγική κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στο τομέα του δημόσιου συστήματος υγείας από τις εφαρμοζόμενες αντικοινωνικές πολιτικές της μνημονιακής συγκυβέρνησης δεν μπορεί να ωραιοποιηθεί από κανενός είδους επικοινωνιακές συναντήσεις.

Όταν σε ολόκληρη τη χώρα συγχωνεύονται και καταργούνται δεκάδες κλινικές και τμήματα στα δημόσια νοσοκομεία στερώντας πολύτιμες υπηρεσίες υγείας από τους πολίτες, ενώ την ίδια στιγμή οι ελλείψεις σε προσωπικό και υλικά παίρνουν δραματικές διαστάσεις, όταν ο αριθμός των ανέργων συμπολιτών μας που μένουν εκτός ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης αυξάνεται καθημερινά σχεδόν με γεωμετρική πρόοδο, οι γενικόλογες και ασαφείς εξαγγελίες του κ. Λυκουρέντζου περί «εισιτηρίου υγείας» για συγκεκριμένο αριθμό ανασφαλίστων προκαλούν τουλάχιστον θυμηδία.

Για να μπορεί το δημόσιο σύστημα υγείας να ανταποκριθεί στις αυξημένες απαιτήσεις των καιρών, απαιτείται στήριξη και αναβάθμιση. Η πολιτική της κυβέρνησης οδηγεί στην υποβάθμιση και την καταστροφή.

Για τον ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ η επαρκής χρηματοδότηση του δημόσιου συστήματος υγείας από τον κρατικό προϋπολογισμό και η διασφάλιση της απρόσκοπτης πρόσβασης των πολιτών σε υγειονομική περίθαλψη χωρίς επιπρόσθετες επιβαρύνσεις αποτελεί προτεραιότητα.

 

Το Τμήμα Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ