Ναυάγιο στην Πύλο: Συγκλονίζει γιατρός – «Μου στέλνουν φωτογραφίες και ψάχνουν τους δικούς τους»

Ώρες αγωνίας ζουν επιζώντες του ναυαγίου ανοιχτά της Πύλου που αναζητούν τα αγαπημένα τους πρόσωπα.

Όπως μετέδωσε ο Alpha υπάρχουν εδώ γονείς που ψάχνουν τα παιδιά τους και ρεπόρτερ μίλησε για ένα γονιό που ψάχνει τα τρία του παιδιά και ένα δεύτερο που αναζητά τα δύο παιδάκια του και τη γυναίκα του.
Πληροφορίες της εκπομπής αναφέρουν πως μετανάστες είπαν στους διασώστες πως στο αμπάρι του πλοίου βρίσκονταν γυναίκες και παιδιά προκειμένου να προστατευτούν από τον καιρό. Οι διασωθέντες είναι μεταξύ 16 και 40 ετών ωστόσο σύμφωνα με τον Alpha υπήρχαν και πολύ μικρότερα παιδιά στο πλοίο.

Γιατρός νοσοκομείου Καλαμάτας: Μου στέλνουν φωτογραφίες στο κινητό μου και ψάχνουν τους δικούς

Στο τραγικό ναυάγιο στην Πύλο που κόστισε τη ζωή δεκάδων ανθρώπων αναφέρθηκε ο γιατρός του νοσοκομείου Καλαμάτας, Μανώλης Μάκαρης.

Ο γιατρός που ήταν από τους πρώτους που ήρθε σε επαφή με τους διασωθέντες, αναφέρει ότι λαμβάνει συνεχώς μηνύματα στο κινητό του από ανθρώπους που ψάχνουν τους δικούς τους.
Όπως είπε στον Alpha, δέχεται σωρεία τηλεφωνημάτων από την Αίγυπτο και τη Συρία για αγνοούμενους. Μάλιστα, πολλοί του στέλνουν και φωτογραφίες. «Το πρώτο πράγμα που μου είπαν ήταν ότι θέλουν να μιλήσουν με τους δικούς τους. Με καλούν συνεχώς, όλο το βράδυ μου έστελναν».

Στις φωτογραφίες που του στέλνουν είναι και μικρά παιδιά που φέρεται να επέβαιναν στο καράβι. Σύμφωνα με τους μετανάστες που του μίλησαν, άλλοι είπαν για 100 παιδιά άλλοι για 50, ότι βρίσκονταν στο αμπάρι.

Ο γιατρός ανέφερε επίσης ότι τους καλεί να στείλουν τα στοιχεία των αγνοούμενων στο λιμεναρχείο.

Όσο για τις τραγικές στιγμές που εκτυλίσσονται στο νοσοκομείο είπε ότι «τώρα συνειδητοποιούν τι έχει συμβεί. Ευτυχώς δεν κινδυνεύει κανένας από τους διασωθέντες».

Δύο πατεράδες ψάχνουν τα παιδιά τους και τις συζύγους τους απεγνωσμένοι. Όπως λένε, γυναικόπαιδα ήταν στο αμπάρι και δεν πρόλαβαν να βγουν. «Υπήρχαν και πολύ μικρά παιδιά στο καράβι».

Αναφερόμενος σε αυτό που τον συγκίνησε, ο γιατρός τόνισε: «Εγώ να σας πω η στιγμή που συγκινήθηκα πάρα πολύ ήταν όταν έδωσα το τηλέφωνό μου να πάρουν να επικοινωνήσουν, να μιλήσουν με την οικογένεια τους στην Αίγυπτο. Αυτό με συγκίνησε».