ΝΔ / Από τον Πατούλη με τα ζεϊμπέκικα, στον Χαρδαλιά που δημοσιεύει απόρρητους χάρτες

Μετά τον Γιώργο Πατούλη που «κάηκε» καθώς έριχνε ζεμπέϊκα σε εκδήλωση την ώρα που η χώρα είχε τυλιχτεί στις φλόγες, η κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει να διαχειριστεί τώρα και την πρωτοφανή γκάφα του Νίκου Χαρδαλιά.

Ο υφυπουργός Άμυνας, ο οποίος πήρε το χρίσμα από τη ΝΔ για να διεκδικήσει την περιφέρεια Αττικής στις αυτοδιοικητικές εκλογές κατάφερε να τα κάνει μπάχαλο, αφού μοίρασε φωτογραφία του με απόρρητο χάρτη.

Υπενθυμίζεται ότι ο υφυπουργός της ΝΔ στην περιοδεία που έκανε σε μονάδες του στρατού προκειμένου να επιθεωρήσει τα μέτρα προστασίας μετά τις εκρήξεις που σημειώθηκαν σε αποθήκη πυρομαχικών της Αεροπορίας Νέα Αγχίαλο, έβγαλε μερικές στημένες φωτογραφίες – που δημοσιεύτηκαν σε σχετικό δελτίο τύπου- από τις επισκέψεις στα στρατόπεδα, σε μία από τις οποίες φαινόταν να κοιτάζει δήθεν με προσοχή ένα χάρτη με την σήμανση «απόρρητο» γραμμένη με κεφαλαία γράμματα.

«Η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη αφού απέτυχε να αντιμετωπίσει την έκτακτη κατάσταση στην οποία βρέθηκαν οι στρατιωτικές εγκαταστάσεις της 111 Πτέρυγας Μάχης στη Ν. Αγχίαλο, έστειλε τον υφυπουργό Εθνικής Άμυνας και πλέον υποψήφιο Περιφερειάρχη Αττικής  κ. Χαρδαλιά, να επιθεωρήσει στρατιωτικές εγκαταστάσεις» σχολίασε καυστικά το τμήμα Άμυνας το ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αναφορικά με το σοβαρό ολίσθημα του υφυπουργού, τονίζοντας παράλληλα ότι ο «κ. Χαρδαλιάς, όμως, «κατάφερε» να δώσει στη δημοσιότητα φωτογραφίες με απόρρητους στρατιωτικούς χάρτες ενώ κατονόμασε όλες τις στρατιωτικές εγκαταστάσεις που επιθεώρησε, θυσιάζοντας κάθε έννοια στρατιωτικού απορρήτου στο βωμό μιας κούφιας επικοινωνιακής πολιτικής, μιας εφήμερης προβολής».

«Είναι γνωστό πως η κυβέρνηση κινείται μόνο με επικοινωνιακούς όρους, αλλά τόση επιπολαιότητα μας ξεπερνάει» επισήμανε τέλος το τμήμα Άμυνας.

Παρέμβαση έκανε και ο πρώην υπουργός Εθνικής Άμυνας και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Ευάγγελος Αποστολάκης, με τον ίδιο να κάνει λόγο για «σοβαρή παραβίαση του απορρήτου» τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι «οι επιθεωρήσεις από τον υφυπουργό απαξιώνουν την υπόσταση, τον επαγγελματισμό και την αξιοπιστία των στρατιωτικών, δίνοντας τη χειρότερη εικόνα προς τα έξω».

Η γκάφα ολκής του Χαρδαλιά φιγούραρε και στα τουρκικά ΜΜΕ με την Haber να γράφει ότι προκλήθηκε «κρίση», καθώς το «υπουργείο Άμυνας μοιράστηκε κατά λάθος μυστικές στρατιωτικές εγκαταστάσεις».

Image