ΝΔ/ Προσπαθούν να μετατοπίσουν τη συζήτηση μετά τις κυνικές δηλώσεις του βουλευτή της ΝΔ Σπύρου Πνευματικού

Προσπαθούν να μετατοπίσουν τη συζήτηση που έχει φουντώσει μετά τις κυνικές και ανάλγητες δηλώσεις του βουλευτή της ΝΔ Σπύρου Πνευματικού για τη διαλογή καρκινοπαθών, εξισώνοντας μαζί του την βουλεύτρια του ΣΥΡΙΖΑ με αστεία τεχνάσματα. Σε σύγχυση το κόμμα της Πειραιώς μετά την κατακραυγή, σε μία προσπάθεια να σώσει ότι σώζεται.

Η Νέα Δημοκρατία έκανε το επόμενο βήμα στην κόντρα που έχει ξεσπάσει μετά τα κυνικά σχόλια του βουλευτή της Σπύρου Πνευματικού περί διαλογής καρκινοπαθών στο τελικό στάδιο, που προκάλεσαν ευρεία κοινωνική αγανάκτηση και αντιδράσεις από κόμματα της αντιπολίτευσης, πολίτες και ασθενείς με καρκίνο.

Από την αρχική τακτική της επιστράτευσης των φίλιων μέσων για να κάνουν γαργάρα τα σχόλια Πνευματικού μπας και θάψουν -χωρίς επιτυχία- το περιστατικό από την επικαιρότητα, κινούνται τώρα με fake news κατά του ΣΥΡΙΖΑ και της βουλευτριάς του Αθηνάς Λινού σε μια προσπάθεια να «ισοφαρίσουν το σκορ» μετά το αυτογκόλ τους.

Από χθες, διάφορα ΜΜΕ έχουν βαλθεί να αναπαράγουν δηλώσεις της καθηγήτριας επιδημιολογίας του ΕΚΠΑ για τους καρκινοπαθείς στο τελικό στάδιο, οι οποίες μάλιστα έγιναν επτά (!) χρόνια πριν σε συνέντευξη που έδωσε.

Εκεί η κ. Λινού είχε κάνει λόγο για το αυτονόητο, ότι δηλαδή οι καρκινοπαθείς στο τελικό στάδιο δεν πρέπει να βασανίζονται, αλλά οι γιατροί και το σύστημα υγείας πρέπει να τους παρέχουν ανακούφιση και στήριξη για όσο βιώνουν το μαρτύριο αυτό.

«Νομίζω ότι χρειάζεται μία αναθεώρηση των όλων πραγμάτων. Στο τελικό στάδιο θα έπρεπε να είχαμε ήδη hospicies και παροχή υπηρεσιών ανακούφισης και ενίσχυσης των ανθρώπων αυτών και των συγγενών τους», είχε πει συγκεκριμένα η κα Λινού. Και εξήγησε πιο αναλυτικά: «Εννοώ ότι ένας άνθρωπος που πλησιάζει στο τέλος του, με υψηλές δόσεις ακριβών αντικαρκινικών πιθανόν να μην μπορεί να σωθεί. Η ποιότητα όμως της ζωής του στα τελευταία της στάδια και η ποιότητα της ζωής των συγγενών του στα τελευταία στάδια του θνήσκοντος ασθενούς είναι πάρα πολύ σημαντικά και αυτό δεν το παρέχουμε σαν χώρα. Αν δείτε, στις οικογένειες των γιατρών -και των μεγαλύτερων γιατρών, θα έλεγα, των σοφών γιατρών- δεν τείνουμε να παρατείνουμε τη ζωή των αγαπημένων μας και δεν επιλέγουμε οι ίδιοι να παραταθεί η ζωή μας, όταν είναι δεδομένο ότι δεν υπάρχει πλήρης θεραπεία, δεν υπάρχει δυνατότητα θεραπείας».

Όμως διάφορα φίλια μέσα των «γαλάζιων» πήραν γραμμή να παραποιήσουν τα λεγόμενά της για να την προβάλλουν ως χειρότερη ακόμα και από τον Πνευματικό.

Οργισμένη απάντηση ΣΥΡΙΖΑ για την «απίστευτη αθλιότητα» της ΝΔ

Η Κουμουνδούρου βέβαια σήκωσε το γάντι και έσπευσε να αποδομήσει το αφήγημα αυτό. Με ανακοίνωση που εξέδωσε σήμερα υπερασπίζεται την Αθηνά Λινού και το επιστημονικό της κύρος, τονίζοντας ότι πρόκειται περί αθλιότητας και καλώντας την Πειραιώς να απολογηθεί άμεσα.

Η ανακοίνωση

«Μετά από τρεις θανάτους συμπολιτών μας λόγω ελλείψεων στο ΕΚΑΒ και την ανατριχιαστική δήλωση του κ. Πνευματικού που αποκάλυψε την κρυφή ατζέντα της ΝΔ στην Υγεία για συρρίκνωση του ΕΣΥ και μείωση του κόστους με διαλογή ασθενών, η ΝΔ πασχίζει με χυδαίες διαστρεβλώσεις να πείσει πως είμαστε όλοι ίδιοι.

»Ο κ. Πνευματικός, που δεν αποδοκιμάστηκε καν, ζήτησε ιδιωτικοποίηση νοσοκομείων και μείωση δαπανών με διαλογή ασθενών στο ΕΣΥ, ανάλογα εάν είναι σε τελικό στάδιο.

»Η κα Λινού ουδέποτε συσχέτισε την περίθαλψη ασθενών ανάλογα με το κόστος θεραπείας. Είπε το ακριβώς αντίθετο: Ότι το ΕΣΥ και το κράτος οφείλει να παρέχει παρηγορητική θεραπεία και στήριξη ακόμα και στο σπίτι σε ασθενείς τελικού σταδίου και τους συγγενείς τους. Ζήτησε δηλαδή αύξηση δαπανών και ποιοτικότερο ΕΣΥ.

»Όσα fake news και αν κατασκευάσει η ΝΔ, η αλήθεια είναι πως ο κ. Μητσοτάκης έχει ως κρυφή ατζέντα τη μείωση δαπανών για το ΕΣΥ και την προώθηση ασθενών στον ιδιωτικό τομέα – εάν έχουν να πληρώσουν, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ την αύξησή τους και την καθολική πρόσβαση όλων σε δημόσια δωρεάν ποιοτική περίθαλψη».