ΝΕΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ / ΜΕΡΟΠΗ ΤΖΟΥΦΗ: απαράδεκτες εργασιακές συνθήκες και ελλείψεις στο Νοσοκομείο Δράμας

Στη Βουλή φέρνει η Μερόπη Τζούφη τις απαράδεκτες εργασιακές συνθήκες και ελλείψεις του Νοσοκομείου Δράμας, καταθέτοντας ως αναφορά προς τον υπουργό Υγείας, την από 16-Απρ-2024 μηνυτήρια αναφορά του πρώην βουλευτή του νομού Χρήστου Καραγιαννίδη προς τον εισαγγελέα πλημμελειοδικών Δράμας για πράξεις ή παραλείψεις που θέτουν σε κίνδυνο την υγεία των Δραμινών πολιτών.

Στην αναφορά γίνεται λόγος για επικίνδυνες συνθήκες λειτουργίας του Νοσοκομείου Δράμας, το οποίο λειτουργεί σε μία σειρά κρίσιμων τομέων κάτω από τα standards ασφαλούς λειτουργίας λόγω ελλείψεων προσωπικού. Είναι χαρακτηριστικό ότι η Παθολογική Κλινική λειτουργεί με δύο γιατρούς και με μετακινήσεις γιατρών από άλλα νοσοκομεία, ενώ και το υπόλοιπο ιατρικό, νοσηλευτικό και λοιπό προσωπικό του νοσοκομείου δεν επαρκεί για να καλύψει τις ανάγκες κατοίκων και επισκεπτών του νομού.

Τόσο ο ιατρικός σύλλογος της περιοχής όσο και η οικεία ένωση νοσοκομειακών γιατρών έχουν επισημάνει την κατάσταση εργασιακής εξουθένωσης που βιώνει το προσωπικό, η οποία αναμένεται να επιδεινωθεί με τη λειτουργία απογευματινών χειρουργείων στο νοσοκομείο, διαμορφώνοντας συνθήκες υγειονομικής ανασφάλειας για τους χρήστες των υπηρεσιών και εξώθησης εκτός ΕΣΥ για εκατοντάδες εργαζόμενους υγειονομικούς. Η βουλευτής καλεί τον υπουργό Υγείας να μεριμνήσει για την εξασφάλιση αξιόπιστων υπηρεσιών υγείας στο Νοσοκομείο Δράμας με όρους ασφάλειας και αξιοπρέπειας για ασθενείς και υγειονομικούς.