Νέα Αριστερά: Όσο ο κ. Μητσοτάκης δεν αποπέμπει τον Βαρτζόπουλο, σημαίνει ότι συμφωνεί με τις απόψεις του

Με ανακοίνωσή της η Νέα Αριστερά στηλιτεύει τις επικίνδυνες και σκοταδιστικές δηλώσεις Βαρτζόπουλου ο οποίος υποστήριξε ότι «η γυναικοκτονία έχει βιολογική βάση» λέγοντας ότι «κάθε λεπτό που παραμένει στην κυβέρνηση σημαίνει ότι ο πρωθυπουργός συμφωνεί με τις απόψεις του».

«Σχεδόν 24 ώρες μετά το… σεμινάριο ευγονικής του υφυπουργού Υγείας κ. Βαρτζόπουλου, ο οποίος παραμένει μέλος της κυβέρνησης Μητσοτάκη, σήμερα το πρωί επανήλθε για να υποστηρίξει τις δηλώσεις του» αναφέρει η Νέα Αριστερά.

Προσθέτει ότι «κάθε λεπτό που παραμένει στην κυβέρνηση σημαίνει ότι ο πρωθυπουργός συμφωνεί με τις απόψεις του» και ότι «κάθε λεπτό που περνάει επιβεβαιώνει ότι η ΝΔ συνεχίζει να νομιμοποιεί και να προωθεί τον ακροδεξιό λόγο».

Ο υποψήφιος ευρωβουλευτής με τη Νέα Αριστερά, Γαβριήλ Σακελλαρίδης έγραψε σε ανάρτησή του στο Facebook ότι δεν μπορεί να παραμείνει στην κυβέρνηση ούτε λίγα λεπτά άνθρωπος που εξηγεί την έμφυλη βία σε βάση της βιολογίας των ειδών.

«Οι δηλώσεις του Υφυπουργού Υγείας Βαρτζόπουλου ειναί ό,τι πιο ακραίο, ό,τι πιο αποκρουστικό έχω ακούσει από κυβερνητικό στέλεχος τον τελευταίο καιρό.
Ούτε λίγα λεπτά δεν μπορεί να παραμείνει στην κυβέρνηση άνθρωπος που εξηγεί την έμφυλη βία στη βάση της βιολογίας των ειδών.
Είναι ασύλληπτο, είναι αδιανόητο ότι μας κυβερνούν άνθρωποι με τέτοια μυαλά», έγραψε.

Ο βουλευτής με τη Νέα Αριστερά, Νάσος Ηλιόπουλος σε ανάρτησή του έγραψε: «Χθες ο κ.Μητσοτάκης δήλωνε ότι πολεμάει την ακροδεξιά. Χρειάστηκε να περάσει μία μέρα για να επαληθευτεί ότι η κυβέρνηση του είναι βασικός χορηγός της ακροδεξιάς στην χώρα», συμπληρώνοντας: «Επιχειρήματα για την γυναικεία και αντρική φύση που ξεπλένουν τους γυναικοκτόνους. Επιχειρήματα για εφήβους που γεννιούνται επιθετικοί».