Νέα Δημοκρατία Για την ημέρα των Ατόμων με Αναπηρία

p>ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

   

    Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία στις 3 Δεκεμβρίου, ο Γραμματέας Κοινωνικής Συνοχής και Αλληλεγγύης της Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτής Κωνσταντίνος Κιλτίδης, προέβη στην παρακάτω ανακοίνωση.

   

    «Θέλω να επισημάνω και να σηματοδοτήσω εκείνες τις πολιτικές που θα μεγιστοποιήσουν την κοινωνική συνοχή και θα δώσουν την δυνατότητα να επιδειχθεί η κατά το δυνατόν μεγαλύτερη κοινωνική αλληλεγγύη.

    Η Νέα Δημοκρατία προτάσσοντας τον ελληνικό ανθρωποκεντρισμό και την ελεύθερη ανάπτυξη του κάθε πολίτη πιστεύει και προτείνει ότι ήρθε η ώρα, η κάθε πολιτική παρέμβαση να αποσκοπεί στην υλοποίηση του καθολικού αιτήματος «όλα για όλους». Ανάπτυξη παντού, σεβασμός στον καθένα. Χωρίς ίχνος υποκριτικής προσέγγισης, σεβόμενοι την διαφορετικότητα και επιδιώκοντας την κοινωνική συνοχή πρέπει η πολιτεία να δώσει εκείνο το ποιοτικό και ποσοτικό συμπλήρωμα στα άτομα με αναπηρίες, για να μπορέσουν και αυτά να διεκδικήσουν με ίσες προϋποθέσεις την προσωπική τους πρόοδο και ευημερία, υπηρετώντας ταυτόχρονα με τον δικό τους τρόπο και συνεισφέροντας στην κοινωνία. Χωρίς φιλανθρωπικές διακηρύξεις πρέπει να αναπτυχθούν και να υποστηριχθούν οι απαραίτητες κρατικές δομές για την επίτευξη των ως άνω στόχων και να ευαισθητοποιηθούν οι πολίτες για προσεγγίσεις που θα οδηγούν στην ουσιαστική κοινωνική συνοχή.

    Θα παραμείνουμε αταλάντευτοι σε αυτόν τον σκοπό μέχρι την επίτευξή του.