ΝΕΑ ΓΡΙΠΗ Παρέμβαση της εκκλησίας

Την πιθανότητα εμβολιασμού ακόμη και του συνόλου του πληθυσμού της χώρας μας εξετάζει το υπουργείο Υγείας.

 

Όπως δήλωσε ο ίδιος ο υπουργός, Δημήτρης Αβραμόπουλος, η χώρα μας έχει φροντίσει για την προμήθεια 8 εκατομμυρίων δόσεων εμβολίων, τα οποία επαρκούν για τον εμβολιασμό 4.000.000 πολιτών.  
Σύμφωνα με τις επίσημες ανακοινώσεις του υπουργείου Υγείας, τα κρούσματα της νέας γρίπης έχουν ξεπεράσει τα 323, εκ των οποίων το 90% έχει ιαθεί πλήρως. Tο 80% των κρουσμάτων αυτών είναι τουρίστες και το 75% νέοι ηλικίας κάτω των 30 ετών.

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΑΝΘΙΜΟΥ
Παρέμβαση για το θέμα της νέας γρίπης έκανε ο μητροπολίτης Θεσσαλονίκης ¶νθιμος, λέγοντας ότι η Εκκλησία σε καμία περίπτωση δεν δέχεται ότι μπορεί να μεταδοθούν τα μικρόβια της νέας γρίπης μέσω της θείας κοινωνίας.
“Τα κοχλυάρια με τα οποία μεταλαμβάνουν οι πιστοί είναι ασημένια, και για το λόγο αυτό δεν υπάρχει κίνδυνος μετάδοσης. Σύμφωνα με επιστημονική γνωμοδότηση, τα μικρόβια, αν υπάρξουν, χάνονται πάνω στο ασήμι”, εξήγησε ο κ. ¶νθιμος.
Παράλληλα, επισήμανε ότι και από την πλευρά της πίστης η Εκκλησία δεν δέχεται ότι μπορεί να γίνει μετάδοση, λέγοντας χαρακτηριστικά: “Είναι σαν να λέμε ότι δεν θα χρησιμοποιήσουμε κουτάλια στα σπίτια και στα εστιατόρια, διότι μπορεί να μεταδοθεί η γρίπη”.
Εξάλλου, ο μητροπολίτης Θεσσαλονίκης τόνισε ότι, με βάση τις οδηγίες της Ιεράς Συνόδου και του υπουργείου Υγείας, το εκκλησίασμα θα ενημερωθεί για τα μέτρα πρόληψης χωρίς να υπάρξει πανικός.

Επικίνδυνα τα “πάρτι γρίπης”

Παρακινδυνευμένα χαρακτηρίζουν οι επιστήμονες τα “πάρτι γρίπης” που τις τελευταίες μέρες φαίνεται ότι διοργανώνονται σε διάφορες χώρες του κόσμου, αλλά και στην Ελλάδα. Όπως εξηγούν, κάτι τέτοιο μπορεί να αποβεί επικίνδυνο, αφού κανείς δεν μπορεί να ξέρει σε ποια κατάσταση βρίσκεται το ανοσοποιητικό του σύστημα, κι επομένως ποια επιπλοκή μπορεί να επιφέρει στον οργανισμό του ο ιός της νέας γρίπης.