Νέα Ηγεσία του Υπουργείου Υγείας / Δίνει εντολή στα Νοσοκομεία να συνάψουν συμβάσεις με ιδιωτικές εταιρείες ασθενοφόρων

Δεν πρόλαβε να καθίσει στις καρέκλες του υπουργείου Υγείας η νέα ηγεσία και έστειλε εντολή στις Διοικήσεις των Νοσοκομείων να υπογράψουν συμβάσεις με ιδιωτικές εταιρείες ασθενοφόρων.

Ταυτόχρονα, μια ημέρα μετά από ένα ακόμα τραγικό περιστατικό απώλειας συνανθρώπου μας στην Θάσο λόγω ελλείψεων στο ΕΚΑΒ, ο κ. Μητσοτάκης στο υπουργικό συμβούλιο απέκλεισε νέες προσλήψεις στο ΕΚΑΒ και μίλησε για συνδρομή της Πυροσβεστικής και των Ενόπλων Δυνάμεων.

Οι ενέργειες της κυβέρνησης προκάλεσαν την αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος τονίζει:

«Με δεδομένο ότι το κόστος πλήρους στελέχωσης του ΕΚΑΒ είναι μερικές δεκάδες εκατομμύρια, το κίνητρο του κ. Μητσοτάκη δεν μπορεί είναι δημοσιονομικό. Απλά ετοιμάζει την είσοδο ιδιωτών και στο ΕΚΑΒ και μέχρι τότε θέλει να καλύψει τα κενά δημιουργώντας άλλα κενά στην Πυροσβεστική και τις Ένοπλες Δυνάμεις.

Ειδικά για την Πυροσβεστική, τα προηγούμενα χρόνια οι δραματικές ελλείψεις σε προσωπικό είχαν ως αποτέλεσμα να μην αποτραπεί μια από τις μεγαλύτερες περιβαλλοντικές καταστροφές στην Εύβοια.

Ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία δεσμεύεται ότι θα σταθεί εμπόδιο στα σχέδια ιδιωτικοποίησης της Υγείας και θα παλεύει καθημερινά μέσα και έξω από τη Βουλή για ισχυρή ποιοτική και καθολική υγειονομική περίθαλψη».