Νέα Πρόεδρος του ΚΕΣΥ η κυρία Γκάγκα, αποτυχούσα υποψήφια βουλευτής της ΝΔ

Την Παρασκευή συνήλθε στο Υπουργείο Υγείας, παρουσία του Υπουργού Υγείας Βασίλη Κικίλια, η Ολομέλεια του Κεντρικού Συμβουλίου Υγείας (ΚΕΣΥ), προκειμένου να εκλέξει Πρόεδρο.

Στη θέση της Προέδρου του ΚΕΣΥ εξελέγη, ύστερα από πρόταση του Υπουργού Υγείας, η Συντονίστρια Διευθύντρια της 7ης Πνευμονολογικής Κλινικής του ΓΝΘΑ «Η Σωτηρία», Ασημίνα Γκάγκα.

Της ευχόμαστε επιτυχία στο έργο της.

Όμως η εκλογή της μας προκάλεσε την εξής απορία:

Ανατρέχοντας στην ιστοσελίδα της ΝΔ (κλικ εδώ) διαπιστώσαμε πως η κυρία Γκάγκα δηλώνει ενθουσιασμένη που συστρατεύεται με τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Μάλιστα στις τελευταίες εκλογές υπήρξε υποψήφια βουλευτής της ΝΔ, χωρίς να μπορέσει να εκλεγεί.

Προς τι λοιπόν ο υπουργός Υγείας ένιωθε ενόχληση όταν πρόεδρος του ΚΕΣΥ ήταν ο κ. Μάρκου, ένας εν ενεργεία βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά νιώθει άνετα όταν προτείνει για τη θέση προέδρου ένα στέλεχος της ΝΔ που απέτυχε να εκλεγεί βουλευτής;

Να σημειώσουμε πως η κ Γκάγκα δεν υπήρξε ποτέ μέλος της Ολομέλειας του ΚΕΣΥ και δε διαθέτει εμπειρία διαχείρισης των εκατοντάδων θεμάτων που απασχολούν τις συνεδριάσεις της Εκτελεστικής Επιτροπής και της Ολομέλειας. Απεναντίας υπήρχαν στελέχη της ΝΔ που διαθέτουν μακρόχρονη εμπειρία στο ΚΕΣΥ, αλλά φαίνεται δεν ήταν αρεστά στον Κυριάκο Μητσοτάκη και–κυρίως- στη Μαρέβα Γκαμπόφσκι, επιλογή της οποίας υπήρξε η νέα πρόεδρος.

Το χειρότερο είναι πως από τον περασμένο Νοέμβριο έληξε η θητεία όλων των Επιτροπών του ΚΕΣΥ και η ηγεσία του υπουργείου Υγείας αδιαφόρησε να τις ανανεώσει, με αποτέλεσμα να έχουν συσσωρευτεί χιλιάδες υποθέσεις που πρέπει να διεκπεραιωθούν.  

Καλό κουράγιο..

Ygeianet