Νεκροφάνεια εγκυκλίου Γκάγκα

Οι θυελλώδεις αντιδράσεις που ξέσπασαν μετά την έκδοση της εγκυκλίου Γκάγκα για εφημερία Τομέα στα Νοσοκομεία της χώρας ανάγκασαν την Αναπληρώτρια Υπουργό να αποσύρει άρον- άρον την εγκύκλιο (κλικ εδώ).

Και η μεν κυρία Γκάγκα αποτελεί πλέον παρελθόν για το Υπουργείο Υγείας, αλλά η εγκύκλιός της φαίνεται πως παρουσιάζει το φαινόμενο της νεκροφάνειας.

Συγκεκριμένα, η εκλιπούσα εγκύκλιος εμφάνισε σημεία ζωής στη Σύρο, όπου ο εκεί Διοικητής κ. Ρούσας εξέδωσε απόφαση με την οποία αναθέτει καθήκοντα Γενικού Χειρουργού σε ενεργά εφημερεύοντες Ουρολόγους, Γυναικολόγους και Ορθοπεδικούς, ενώ θέτει σε εφημερία ετοιμότητας τον Γενικό Χειρουργό (κλικ εδώ).

Προφανώς ο εν λόγω κύριος είτε έχει άγνοια κινδύνου, είτε λειτουργεί ως προπομπός, προκειμένου να διερευνήσει η 2η ΥΠΕ και η μελλοντική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας τη δυνατότητα λαθραίας εφαρμογής της εφημερίας Τομέα.

Υποθέτουμε πως η τοπική Ένωση Γιατρών και η ΟΕΝΓΕ θα επιδείξουν τα απαραίτητα αντανακλαστικά και θα οδηγήσουν σε ακύρωση την απόφαση του ευέλπιδος Διοικητή και –αν επιμένει – να οδηγήσουν και τον ίδιο στο εδώλιο του δικαστηρίου.

Αρκετά έπαιξαν ορισμένοι με τις ανθρώπινες ζωές και με τις αντοχές των γιατρών του ΕΣΥ..