Νέο, αξιοπρεπές Ιατρικό Μισθολόγιο. Τώρα!

Χτες ανακοινώθηκε η απόφαση του ΣτΕ που κρίνει ως αντισυνταγματικές τις ρυθμίσεις του Ιατρικού Μισθολογίου και μάλιστα με σκεπτικό που ενισχύει σοβαρά την επιχειρηματολογία του νοσοκομειακού κινήματος.

Σήμερα η ΟΕΝΓΕ εξέδωσε ανακοίνωση για το θέμα (κλικ εδώ).

Πρόκειται για ανακοίνωση απογοητευτική, αναντίστοιχη για την περίσταση. Περιορίζεται σε ευχολόγια, χωρίς οι συντάκτες της (δηλαδή η ΔΗΠΑΚ και η ΑΡΣΙ) να προτείνουν τρόπους προκειμένου να επιβληθεί νέο μισθολόγιο, θεωρώντας πιθανώς πως ο Θάνος Πλεύρης, συγκλονισμένος από την απόφαση του ΣτΕ, θα λάβει πρωτοβουλία και θα απαιτήσει κονδύλια από το οικονομικό επιτελείο για λογαριασμό των νοσοκομειακών γιατρών!

Κουβέντα λοιπόν στην ανακοίνωση της ΟΕΝΓΕ για κινητοποιήσεις τώρα, για πίεση του υπουργείου Υγείας και της κυβέρνησης, ώστε να καθίσει στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης. Έβγαλαν ανακοίνωση και εξάντλησαν τις υποχρεώσεις τους, όπως έχουν κάνει δεκάδες φορές στο παρελθόν, πιστεύοντας πως όσο εξαθλιώνονται οι γιατροί και τα αποκαλούμενα «λαϊκά στρώματα», τόσο εγγύτερα έρχεται η επανάσταση και το παλλαϊκό κράτος.

Στον αντίποδα η αιχμηρότατη ανακοίνωση του ΜΕΤΩΠΟΥ, η οποία προτείνει πολύ συγκεκριμένες μισθολογικές διεκδικήσεις και ταυτόχρονα τονίζει:

«ΑΜΕΣΑ πρέπει να προκηρυχθεί ΑΠΕΡΓΙΑ (τώρα μέσα στο καλοκαίρι) με αίτημα την έναρξη σχετικού διαλόγου με το Υπουργείο, με χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης σε ένα δίμηνο (τέλη Αυγούστου, και πάντως πριν από τις προαναγγελθείσες εκλογές)».

Η ηγεσία της ΟΕΝΓΕ πρέπει να αντιληφθεί πως στα μεγάλα ζητήματα χρειάζονται γενναίες αποφάσεις. Οφείλει να μπει μπροστά στην καίρια διεκδίκηση του μισθολογίου και να παρακινήσει τις Ενώσεις και τους συναδέλφους, ώστε να διεκδικήσουν όσα τους αναγνωρίζει η κοινωνία, ακόμη και το ΣτΕ.

Διαβάστε την ανακοίνωση του ΜΕΤΩΠΟΥ κάνοντας κλικ εδώ