Νέο “μπλόκο” 48 ωρών στα νοσοκομεία από τους γιατρούς! Απεργούν Τρίτη-Τετάρτη

Τη συμμετοχή της στην 48ωρη απεργία που προκήρυξε η ΑΔΕΔΥ την Τρίτη και Τετάρτη (24 και 25 Σεπτεμβρίου), καθώς και στα συλλαλητήρια που διοργανώνονται σ΄ όλη τη χώρα, αποφάσισε η Ομοσπονδία των Νοσοκομειακών Γιατρών (ΟΕΝΓΕ).

Με προβλήματα αναμένεται να λειτουργήσουν Τρίτη και Τετάρτη τα δημόσια Νοσοκομεία καθώς οι γιατροί αποφάσισαν να συνεχίσουν το κύκλο των κινητοποιήσεων που έχουν ξεκινήσει εδώ και καιρό κατά των σκληρών μέτρων της κυβέρνησης. 

 

Μάλιστα μετά τις αποκαλύψεις για τα αστρονομικά ποσοστά των ανασφάλιστων πολιτών «τα οποία συνιστούν πλέον υγειονομική βόμβα στα θεμέλια της ελληνικής κοινωνίας απαιτούμε την καθολική» όπως σημειώνει ο πρόεδρος της ΟΕΝΓΕ Δημήτρης Βαρνάβας, ζητούν ελεύθερη, δωρεάν πρόσβαση όλων των πολιτών σε ποιοτικές υπηρεσίες υγείας, «τις οποίες οφείλει να καλύπτει εξ ολοκλήρου ο κρατικός προϋπολογισμός» όπως σημειώνει.

 

Οι γιατροί ζητούν επίσης να μην κλείσει κανένα Νοσοκομείο, κανένα Τμήμα, κανένα νοσηλευτικό κρεβάτι και να πάψει άμεσα η άθλια επιχείρηση εκκένωσης Νοσοκομείων, «η οποία σύντομα θα επεκταθεί στην περιφέρεια, εξαφανίζοντας από τον υγειονομικό χάρτη άλλα 40 Νοσοκομεία».

 

Θυμίζουν ακόμη ότι η μνημονιακή πολιτική των τριών τελευταίων ετών έχει μειώσει στο μισό τη χρηματοδότηση των Νοσοκομείων για τις λειτουργικές δαπάνες (από 3,2 σε 1,6 δις ευρώ).

Επίσης απαιτούν να καλυφθούν άμεσα τα κενά σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, τα οποία διαρκώς διευρύνονται. Όπως σημειώνουν, αυτή τη στιγμή λείπουν από τα Νοσοκομεία 6500 γιατροί και 22.000 νοσηλευτές και λοιπό προσωπικό.

 

Τέλος απαιτούν να στηριχτεί ο ΕΟΠΥΥ και να εγκαταλειφτούν «οι καταστροφικοί σχεδιασμοί της Task Force και των «ειδημόνων» που συστήνουν διάλυση των δομών του» όπως τονίζει ο Δημήτρης Βαρνάβας.