Νέο εμπάργκο στα νοσοκομεία

Χωρίς ορθοπεδικά υλικά κινδυνεύουν να μείνουν από σήμερα τα δημόσια νοσοκομεία σε όλη τη χώρα. Ηδη οι προμηθευτές ορθοπεδικού υλικού προχώρησαν σε «εμπάργκο» υλικών σε 90 νοσοκομεία, εξαιτίας των ανεξόφλητων τιμολογίων τους για το 2009.

Ενημέρωση

Συγκεκριμένα, χθες ο Πανελλήνιος Σύλλογος Προμηθευτών Ορθοπεδικού Υλικού (ΠΑ.ΣΥ.Π.Ο.Υ.) ενημέρωσε ότι από σήμερα «παύουν να προμηθεύουν όλα εκείνα τα νοσοκομεία της χώρας που, για το 2009, έχουν ανεξόφλητες υποχρεώσεις που υπερβαίνουν τους 6 τελευταίους μήνες, εξελικτικά».

Οπως εξηγούν, την απόφαση αυτή έλαβαν «ευρισκόμενοι προ του φάσματος της ολοκληρωτικής χρεοκοπίας και της γενικής ολοκληρωτικής εξαθλίωσης».

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Συλλόγου, τα νοσοκομεία που εξαιρούνται από τη διακοπή προμήθειας ορθοπεδικού υλικού για τον μήνα Σεπτέμβριο, είναι: Γ. Ν. Καστοριάς, Γ. Ν. Κω, Γ. Ν. Λάρισας «Κουτλιμπάνειο», Κρατικό Θεραπ.- Κ.Υ. Λέρου, Γ. Ν. Παπαγεωργίου, Γ. Ν. Θεσ/νίκης «Γ. Παπανικολάου».

«Πληρώστε»
Ο ΠΑΣΥΠΟΥ καλεί τις Διοικήσεις των υπολοίπων νοσοκομείων «να προβούν άμεσα στην εξόφληση των πρό εξαμήνου υποχρεώσεών τους, του έτους 2009, προς όλους τους προμηθευτές ορθοπεδικού υλικού προκειμένου να αρθεί η διακοπή προμήθειας για τα νοσοκομεία τους, (σύμφωνα άλλωστε και με τις αυστηρότατες σχετικές εντολές του Υπουργείου Υγείας) και να επικαιροποιούν κάθε μήνα τις εξοφλήσεις τους για το ορθοπαιδικό υλικό, διότι άλλως θα διακόπτεται εκ νέου η προμήθεια».

Σημειώνεται ότι εκτός από τις οφειλές του τρέχοντος έτους, μέχρι σήμερα δεν έχουν εξοφληθεί ούτε τα χρέη των δημόσιων νοσοκομείων που αφορούν σε προμήθειες από το 2005 και ενώ έχει ανακοινωθεί από τα αρμόδια υπουργεία σχετική ρύθμιση.

Υπό την απειλή της ολοκληρωτικής χρεοκοπίας, όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν, οι προμηθευτές ορθοπεδικού υλικού παύουν να προμηθεύουν τα νοσοκομεία με ανεξόφλητες υποχρεώσεις για το 2009.