Νέο «καρφί» για Αλογοσκούφη

Αφορμή για ένα ακόμα «καρφί» από κυβερνητικό στέλεχος, κατά του υπουργού Οικονομικών Γ. Αλογοσκούφη έδωσε η συζήτηση επίκαιρης ερώτησης για την κατάσταση στα νοσοκομεία.

«Οι γνωστές δημοσιονομικές πιέσεις έχουν περιορίσει τις πολιτικές επιλογές των κυβερνήσεων γύρω από τα θέματα της υγείας και η δυνατότητα εξεύρεσης τρόπων για τη βελτίωση της ποιότητας, αλλά και της επάρκειας είναι δύσκολη», δήλωσε με νόημα ο υφυπουργός Υγείας Γιώργος Παπαγεωργίου, απαντώντας στον ερωτώντα βουλευτή του ΚΚΕ Σπύρο Χαλβατζή, χθες στη Βουλή. Ο κ. Παπαγεωργίου παραδέχθηκε ότι υπάρχουν προβλήματα στο «Αττικό Νοσοκομείο», αλλά και στο «Ιπποκράτειο», έσπευσε όμως να προσθέσει ότι υπάρχει τάση υπερβολής και διαστρέβλωσης στον τρόπο που παρουσιάζονται τα ζητήματα αυτά.

«Η απαξίωση στο δημόσιο σύστημα υγείας είναι αποτέλεσμα των πολιτικών που ακολουθούνται», αντέτεινε ο κ. Χαλβατζής. Χαρακτήρισε τα προβλήματα που παρουσιάζονται τραγικά. Αναφέρθηκε δε στις ελλείψεις του ιατρικού προσωπικού, που έχει ως αποτέλεσμα να χάνονται ανθρώπινες ζωές.