Νέος Κοσκωτάς ο Βγενόπουλος

Τα πυρά του προέδρου του ΛΑΟΣ Γ. Καρατζαφέρη δέχτηκε χθες από του βήματος της Βουλής ο επιχειρηματίας, πρόεδρος της Marfin Investment Group, Α. Βγενόπουλος, και για τις επιχειρηματικές του δραστηριότητες στο χώρο της Υγείας.

 

Ο κ. Καρατζαφέρης τον χαρακτήρισε «νέο Κοσκωτά» και καταλόγισε στην κυβέρνηση ότι κάνει μεθοδεύσεις υπέρ του και στο χώρο της υγείας. Μάλιστα, ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ υποστήριξε ότι η κυβέρνηση απέσυρε άρθρο από τη σύμβαση του υπουργείου Υγείας με τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό για την εξαγορά του «Ασκληπιείου» Βούλας από τη Μαρφίν. Και το αντικατέστησε με «φωτογραφική διάταξη» για την αγορά της κλινικής «Παπαδημητρίου», από τον συγκεκριμένο επιχειρηματία. Η μεθόδευση συνίσταται στην επιστροφή στους αρχικούς δικαιούχους των αδειών ιδιωτικών κλινικών που έχουν παραχωρηθεί στο ΙΚΑ.

Λιγότερο αιχμηρός, ο πρώην υφυπουργός Υγείας της Ν.Δ. Θ. Γιαννόπουλος είπε ότι «αν υπάρχει το φάντασμα του Βγενόπουλου, θα πρέπει να επιληφθεί η Επιτροπή Ανταγωνισμού».

Αλλά και ο πρώην υπουργός Απασχόλησης και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Ν.Δ., Π. Παναγιωτόπουλος, μίλησε για «πόλεμο επιχειρηματικών συμφερόντων στο χώρο της υγείας», τονίζοντας πως «η Βουλή δεν μπορεί να γίνει μέρος του προβλήματος και αν υπάρχουν παρανομίες θα πρέπει να διερευνηθούν από τη Δικαιοσύνη».

Η όλη αυτή συζήτηση εξελίχθηκε στο πλαίσιο της ψήφισης της σύμβασης για τη δημιουργία του πρώτου ογκολογικού νοσοκομείου για παιδιά στο νοσοκομείο «Αγία Σοφία» από το σωματείο «Ελπίδα».

Τη σύμβαση υπερψήφισαν Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ, ενώ καταψήφισαν ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ.

 

 

 

«Σε μια κοινωνία της θεοποίησης του κέρδους και της κατανάλωσης, με υψηλό ποσοστό ανεργίας, ανασφάλιστη εργασία και επιβάρυνση του φυσικού περιβάλλοντος σε παγκόσμιο επίπεδο, πώς είναι δυνατόν όλα αυτά να μην επηρεάσουν την υγεία μας;» είπε ο βιοπαθολόγος Παναγιώτης Μακρίδης, δημοτικός σύμβουλος της Δημοτικής Κίνησης Πολιτών Καλλιθέας. Αναφερόμενος στον παλιό Ιππόδρομο στην Καλλιθέα, συνολικής έκτασης 182 στρεμμ., υποστήριξε ότι «αν γίνει κοινόχρηστος χώρος υψηλού πρασίνου, θα προσφέρει πολύ περισσότερα στην υγεία των κατοίκων από ό,τι αν χτιστούν 3 νοσοσκομεία».