Νεύρα Κικίλια και επίθεση σε δημοσιογράφο που τόλμησε ρωτήσει για τις ΜΕΘ

Απαράδεκτη επίθεση του υπουργού Υγείας σε δημοσιογράφο στο Open που τόλμησε να ρωτήσει διευκρινιστικά τι εννοούσε ο υπουργός για τις «επιπλέον κλίνες από τον ιδιωτικό τομέα».
Συγκεκριμένα η ερώτηση ήταν: «Μας λέτε ότι θα καλύψετε αυτό με τις ιδιωτικές κλινικές. Όμως έχουμε δει εγκαίνια και εγκαίνια σε ολόκληρη την Ελλάδα υπερσύγχρονων ΜΕΘ»
Αντί όμως ο υπουργός να απαντήσει την διέκοψε φωνάζοντας: «Αυτά όχι σε μένα. Σπέκουλα σε αυτά που λέω δεν θα κάνετε. Επειδή πριν από πέντε λεπτά είπα κυρία μου ότι θα κάνω προσλήψεις προσωπικού για τη ΜΕΘ, σπέκουλα σε μένα δεν θα κάνετε…»
«Δεν θα σπεκουλάρουν πάνω στην υγεία» συνέχισε να λέει και ας ήταν ο ίδιος που λίγο νωρίτερα είχε μιλήσει για «και επιπλέον κλίνες από τον ιδιωτικό τομέα. Δεν είμαι διατεθειμένος να έχω 100 συνανθρώπους μου να περιμένουν για μια θέση εντατικής θεραπείας Δεκέμβρη, Γενάρη, Μάρτη».
Πράγματι λίγο πριν είχε πει και για προσλήψεις προσωπικού στις ΜΕΘ όμως είχε συμπληρώσει και «κλίνες από τον ιδιωτικό τομέα» οπότε ήταν λογικό να υπάρξει διευκρινιστική ερώτηση. Μόνο που ο κ. Κικίλιας όπως φαίνεται αδυνατεί να απαντήσει και έτσι έχασε την ψυχραιμία του.
Ενοχλήθηκε ο κ. Κικίλιας από την ερώτηση όμως αυτή παραμένει: Γιατί πρέπει να εισβάλλουν ιδιώτες στην Δημόσια Υγεία αντί να γίνουν οι προσλήψεις προσωπικού όπου αυτές απαιτούνται για την λειτουργία των ΜΕΘ και αν υπάρχει ανάγκη να δημιουργηθούν και νέες. Γιατί πρέπει η Υγεία από δημόσιο αγαθό να γίνει εμπόρευμα;
Κατ. Μπρέγιαννη
 
ΠΗΓΗ: Εφημερίδα Αυγή
                                       Δείτε τη συνέντευξη του κ. Κικίλια από το σημείο 1.44΄.52΄΄