Νίκαια

Γροθιά στο στομάχι ήταν για τους περισσότερους ο θάνατος της αποκλειστικής νοσοκόμας το περασμένο Σαββατοκύριακο, η οποία φέρεται να έπεσε από τον μπαλκόνι του 1ου ορόφου του Γενικού Κρατικού Νοσοκομείου της Νίκαιας προκειμένου να αποφύγει τον έλεγχο από την ασφάλεια του νοσοκομείου, με αποτέλεσμα όμως να χάσει τη ζωή της.
Όπως συμβαίνει σε τέτοιες περιπτώσεις πολλές από τις αντιδράσεις και σχόλια κινούνται στα όρια της ακρότητας. Η Athens Voice αποτελεί χαρακτηριστικό δείγμα χυδαίας πολιτικής εκμετάλλευσης, όπως και τα σχόλια του προέδρου της ΠΟΕΔΗΝ.

Όμως ακόμη και σε πολλά καλοπροαίρετα σχόλια υπερισχύει το συναίσθημα, θεωρώντας πως όποια γυναίκα έχει ανάγκη εργασίας μπορεί να απασχολείται ως αποκλειστική νοσηλεύτρια. Πρόκειται για απλοϊκή αντίληψη, η οποία παραγνωρίζει τις γνώσεις και την πιστοποίηση που διαθέτουν οι νοσηλεύτριες, αλλά και τους κινδύνους που υποκρύπτονται για τους ασθενείς, όταν αναλαμβάνουν τη νοσηλεία τους άτομα χωρίς κατάλληλη εκπαίδευση.

Ενώ λοιπόν είναι δίκαιο να έχουν όλοι οι άνθρωποι εργασία με σωστές αμοιβές, δεν είναι όμως σωστό να υποστηρίζεται πως ο καθένας μπορεί αυθαίρετα να ασκεί επάγγελμα με αυξημένες υπευθυνότητες, χωρίς να διαθέτει γνώσεις και εμπειρία, θέτοντας σε κίνδυνο την υγεία αυτών που ανέλαβε να υπηρετήσει.