ΝΙΚΟΣ ΚΑΜΠΑΓΙΑΝΝΗΣ: Ντροπή σας και ντροπή μας που κάποια στιγμή σας πήραμε στα σοβαρά!

«Υπό αντίξοες και εξαντλητικές συνθήκες βάζουν καθημερινά το «εμείς» πάνω από το «εγώ» με αυταπάρνηση και αυτοθυσία σε αυτόν τον ιδιόμορφο πόλεμο με τον αόρατο εχθρό», έγραφε το ΒΗΜΑ στις 20.03.2020 και οι κυβερνώντες έσπευδαν να παροτρύνουν τον κόσμο να χειροκροτεί από τα μπαλκόνια τους υγειονομικούς που έρχονταν αντιμέτωποι με την πανδημία του covid19.

Μάλιστα ήταν τέτοιος ο ενθουσιασμός των κυβερνώντων για την προσπάθεια των υγειονομικών που προχώρησαν και σε νομοθετική πρωτοβουλία! Με το άρθρο 90 του Ν.4850/2021, τον μήνα Νοέμβριο του 2021, προβλέφθηκε και αμοιβή 250 ευρώ για κάθε πρόσθετη ενεργή εφημερία που θα πραγματοποιούσαν οι συνάδελφοι Παθολόγοι, Πνευμονολόγοι, Γενικοί Ιατροί,  Αναισθησιολόγοι και Εντατικόλογοι στα Τμήματα Επειγόντων, τις κλινικές Covid, τις ΜΕΘ Covid κοκ.

Και κάπου εκεί τελειώνει το «παραμύθι». Στάση Πληρωμών!

Μόνο έτσι μπορεί να χαρακτηριστεί το γεγονός ότι οι «ήρωες με τις πράσινες και λευκές μπλούζες» δεν έχουν λάβει ούτε ένα Ευρώ από τα χρήματα με τα οποία θα τους «επιβράβευε» η Πολιτεία. Χρήματα από δεδουλευμένη εργασία, εργασία πέραν αυτής που προβλέπει η Ελληνική αλλά και Ευρωπαική Νομοθεσία, χρήματα τα οποία δεν ζητήθηκαν από συνδικαλιστική δραστηριότητα, αλλά δόθηκαν ως «επιβράβευση» σε επαγγελματίες Υγείας που αναγκάστηκαν να εφημερεύσουν περισσότερες μέρες, να εργαστούν περισσότερες του προβλεπόμενου ώρες, να κινδυνεύσουν από τον Covid19 και κάποιοι να χάσουν την ζωή τους από αυτόν ενώ βρίσκονταν σε υπηρεσία. Την ώρα της δουλειάς τους. Της «προσφοράς».

Κύριοι της Κυβέρνησης! Δεν σας ζητήσαμε καμία ελεημοσύνη! Δεν ζητήσαμε να δουλέψουμε περισσότερο κάνοντας εφημερίες πέραν αυτών που προβλέπονται από τον Νόμο! Το απαιτήσατε από εμάς και μας προσφέρατε στα χαρτιά, με το άρθρο 90 του Ν.4850/2021, αμοιβή για την υπηρεσία μας. Η πραγματική ανταμοιβή μας;

Οκτώ (8) μήνες απλήρωτοι μέχρι σήμερα και σε λίγο θα συμπληρώσουμε τον ένατο. Και όπως φαίνεται, ο Νοέμβριος είναι κοντά για να πανηγυρίσουμε όλοι μαζί το 12μηνο της κοροιδίας και του εμπαιγμού απέναντι μας. Το οποίο συνεχίζεται με τις εξαγγελίες του Πρωθυπουργού για μισθολογικές παροχές από 1/1/2023! Συνεχίζετε ακόμα και σήμερα να τάζετε παροχές ενώ δεν έχετε τακτοποιήσει δεδουλευμένα 8 μηνών.

Ντροπή σας και ντροπή μας που κάποια στιγμή σας πήραμε στα σοβαρά!

Υποσχόμαστε ότι δεν θα το ξανακάνουμε!

Νίκος Καμπαγιάννης

Αναισθησιολόγος στο Νοσοκομείο Τρικάλων