Νίτσας- ΚΕΕΛΠΝΟ

Ο κ. Νίτσας, πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, δήλωσε σε Δελτίο Τύπου που εξέδωσε: “Χαιρόμαστε που το υπουργείο υιοθέτησε την πρόταση μας να καταργηθεί το ΚΕΕΛΠΝΟ, μία πρόταση που έχει κάνει ο ΙΣΘ από το… 2012! “.
Όπως πληροφορούμαστε από το ίδιο Δελτίο Τύπου η δήλωση του κ. Νίτσα δεν έγινε τυχαία, αλλά «με αφορμή πληροφορίες των ΜΜΕ».

Άραγε ο Πρόεδρος του δεύτερου μεγαλύτερου Ιατρικού Συλλόγου της χώρας περίμενε τα ΜΜΕ για να πληροφορηθεί πως το νομοσχέδιο για τη μετεξέλιξη του ΚΕΕΛΠΝΟ συζητείται ήδη στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων και βρίσκεται αναρτημένο στην ιστοσελίδα της Βουλής εδώ και μία εβδομάδα; Μάλιστα στην ακρόαση φορέων κανένας δεν υιοθετεί την φαεινή ιδέα να πάψει να λειτουργεί στη χώρα μας φορέας υπεύθυνος για τη Δημόσια Υγεία, όπως εξάλλου συμβαίνει σε κάθε χώρα του πλανήτη;

Ο κ. Νίτσας δεν μπαίνει στον κόπο να μας πληροφορήσει τους λόγους που προκάλεσαν τη «ρηξικέλευθη» αυτή πρόταση, ούτε θυμόμαστε ποτέ να διαμαρτυρήθηκε για το επικό φαγοπότι που έγινε τα προηγούμενα χρόνια στο ΚΕΕΛΠΝΟ.
Καλό είναι λοιπόν να επισκεφτεί την ιστοσελίδα του ECDC (κλικ εδώ) ή την ανάλογη του CDC (κλικ εδώ) ή τέλος πάντων να ζητήσει μια συνάντηση με τους επιστήμονες του ΚΕΕΛΠΝΟ, ώστε να πληροφορηθεί το πολύπλοκο ζήτημα της Δημόσιας Υγείας και της Επιδημιολογικής Επιτήρησης και αν συνεχίζει να διατηρεί αμφιβολίες ας επανέλθει.