Νομαρχία Αθηνών: 315 Κέντρα Εμβολιασμού Γρίπης

Στάλθηκε στον Υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης το Τοπικό Σχέδιο για την αντιμετώπιση της πανδημίας της Γρίπης

Το Τοπικό Σχέδιο για την αντιμετώπιση της πανδημίας της Γρίπης της Νομαρχίας Αθηνών απέστειλε προς τον Υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, κ. Δημήτρη Αβραμόπουλο, ο Νομάρχης Αθηνών, Γιάννης Σγουρός.

Σύμφωνα με το Τοπικό Σχέδιο Δράσης (έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της Νομαρχίας http://nom-athinas.gov.gr ), η Νομαρχία Αθηνών θα δημιουργήσει 315 Κέντρα Εμβολιασμού Γρίπης (ΚΕΓ) στους 48 Δήμους, ανάλογα με τον πληθυσμό τους, ώστε, στην περίπτωση που ζητηθεί από το ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ ο εμβολιασμός όλου του πληθυσμού, να μπορέσουν να εμβολιστούν και τα 4.300.000 πολιτών.

Για τη λειτουργία των 315 ΚΕΓ απαιτούνται 630 γιατροί, 1.890 νοσηλευτές και 1.260 διοικητικοί υπάλληλοι ανά 9ωρη βάρδια.

Η Νομαρχία Αθηνών αυτή τη στιγμή έχει στο δυναμικό της 23 γιατρούς, 28 νοσηλευτές και ο συνολικός αριθμός των υπαλλήλων της είναι 1.350 (συμπεριλαμβανομένων και των συμβασιούχων), ενώ σύμφωνα με τον Οργανισμό θα έπρεπε να υπηρετούν 3.560.

Σε συνεργασία με τους 48 Δήμους ζητήθηκαν οι απαραίτητοι χώροι (αποκλείστηκαν σχολικά συγκροτήματα, ώστε να μην παρακωλύονται τα μαθήματα) για τη δημιουργία των 315 ΚΕΓ.

Λόγω της έλλειψης προσωπικού, έχει ζητηθεί από τους αρμόδιους κοινωνικούς φορείς Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών, Πανελλήνια Ένωση Νοσηλευτών, Ερυθρό Σταυρό, ΜΚΟ, κ.λ.π), η συνδρομή τους σε ιατρούς και νοσηλευτές για τη στελέχωση των ΚΕΓ.

Το πλήρες κείμενο του Τοπικού Σχεδίου για την Αντιμετώπιση της Πανδημίας της Γρίπης βρίσκεται στην ιστοσελίδα της Νομαρχίας: http://nom-athinas.gov.gr .