Νομικά Πρόσωπα Νεομητσοτακικού Δικαίου

Είναι η πολλοστή φορά, όπως τονίζει σε ανακοίνωσή του το ΜΕΤΩΠΟ, που η κυβέρνηση Μητσοτάκη σαν τον κλέφτη, νύχτα και από την πίσω πόρτα, προσπαθεί να καταργήσει τον δημόσιο κρατικό χαρακτήρα του ΕΣΥ και των νοσοκομείων του.

Μετά το νόμο 4999/2022 και την κατάργηση της Πλήρους & Αποκλειστικής Απασχόλησης των γιατρών του ΕΣΥ, μετά την είσοδο των ιδιωτών ιατρών στα νοσοκομεία του ΕΣΥ, την καταγέλαστη προσπάθεια «εξαφάνισης» των ράντζων με δήθεν συνεργασία με τις ιδιωτικές κλινικές, την σκανδαλώδη εύνοια προς τους μεγαλοκλινικάρχες, την παράδοση άνευ όρων στο μεγαλοκαθηγητικό πανεπιστημιακό κατεστημένο, η κυβέρνηση έβαλε τώρα στο μάτι τις Ειδικές Μονάδες του ΕΣΥ.

Με νομοσχέδιο, που κατέθεσε άρον άρον, χωρίς καμία πρότερη διαβούλευση με γιατρούς, εργαζόμενους, ή  ασθενείς, μετατρέπει την Ειδική Ογκολογική Μονάδα Παίδων του Αγία Σοφία σε Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου.

Όλα αυτά γίνονται την ίδια μέρα που μια άλλη μεγάλη δωρεά, αυτή του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος για την ανέγερση τριών νοσοκομείων (Κομοτηνής, Παιδιατρικού Θεσσαλονίκης και Σπάρτης), φαίνεται ότι αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα. Ο διαγωνισμός ακυρώθηκε γιατί κρίθηκαν υπερβολικές οι οικονομικές προσφορές των υποψήφιων κατασκευαστών. Και τώρα, τι;

Διαβάστε ολόκληρη την ενδιαφέρουσα ανακοίνωση του ΜΕΤΩΠΟΥ κάνοντας κλικ εδώ.