Νόμο για την απόλυση υγειονομικών που δεν εμβολιάζονται εξήγγειλε ο Θ. Πλεύρης

Ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, επανήλθε με την απειλή της απόλυσης για τους υγειονομικούς που δεν εμβολιάζονται για τον κορονοϊό, προαναγγέλλοντας ουσιαστικά νομοθετική ρύθμιση, που θα καθιστά τον εμβολιασμό υποχρεωτικό. Όπως είπε, όσοι υγειονομικοί σε αναστολή δεν εμβολιαστούν έως 31 Μαρτίου, θα βρεθούν εκτός ΕΣΥ.

Να σημειωθεί ότι η αναστολή των συμβάσεων των υγειονομικών έχει παραταθεί έως τις 31 Μαρτίου, ενώ χθες ανακοινώθηκαν νέα περιοριστικά μέτρα για την πρόληψη διάδοσης του κορονοϊού.

Μιλώντας στην τηλεόραση του OPEN, ο Θάνος Πλεύρης είπε ότι η κυβέρνηση βρίσκεται κοντά «στο να αποφασίσουμε να γίνει μόνιμη διαδικασία ο εμβολιασμός για κορονοϊό στους υγειονομικούς. Αν υπάρξει αυτό το πρωτόκολλο αυτό σημαίνει ότι για να μείνεις σε αυτή την υπηρεσία πρέπει να είσαι εμβολιασμένος».

Μάλιστα, κάλεσε «όσους είναι σε αναστολή έως τις 31 Μαρτίου να εμβολιαστούν καθώς εξετάζεται το ενδεχόμενο να πούμε ή μένετε στο σύστημα υγείας εμβολιασμένοι ή βρίσκεστε εκτός ΕΣΥ».

Σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας, αυτό θα γίνει «με νομοθετική ρύθμιση».

Όπως είπε, «τα δεδομένα δείχνουν ότι θα μας συνοδεύει ο εμβολιασμός για τον κορονοϊό οπότε οι θέσεις που είναι σε αναστολή δεν μπορεί να παραμένουν κενές επ’ αόριστον. Για τις θέσεις που θα μείνουν κενές θα υπάρξουν προκηρύξεις για την κάλυψή τους».

Όσον αφορά το θέμα της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού και της επέκτασής της, που έχει προκαλέσει σοβαρές αντιδράσεις, καθώς η κυβέρνηση αρνείται να τον επιβάλει στα σώματα ασφαλείας και άλλες κατηγορίες, ο Θάνος Πλεύρης είπε ότι αυτό «συνδέεται με την πορεία των εμβολιασμών».

Και ξεκαθάρισε ότι «αν εξεταστεί περαιτέρω, δεν θα έχει χαρακτηριστικά κατηγοριών αλλά ποιοι επιβαρύνουν περισσότερο το σύστημα υγείας».

Πάντως, είπε στην κυβέρνηση θεωρούν «ότι δεν θα χρειαστεί γιατί κινούμαστε με ρυθμούς άνοιξης όσον αφορά τους εμβολιασμούς».