Νόμοι για την υγεία που αλληλοαναιρούνται και αναρμοδίως αναστέλλονται

div style=”margin: 0cm 0cm 10pt” align=”center”>ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 
Αθήνα, 14/3/12
 
ΝΟΜΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΠΟΥ ΑΛΛΗΛΟΑΝΑΙΡΟΥΝΤΑΙ ΚΑΙ
ΑΝΑΡΜΟΔΙΩΣ ΑΝΑΣΤΕΛΛΟΝΤΑΙ
 
Μέσα σ’ έναν κυκεώνα Νόμων, Υπουργικών Αποφάσεων και Εγκυκλίων που εκδίδονται σωρηδόν από το υπουργείο Υγείας, προκειμένου να εναρμονιστεί με τον αντιεπιστημονικό και ληστρικό Εφαρμοστικό Νόμο για την Υγεία που ψηφίστηκε στη Βουλή, οι γιατροί πρέπει να προστατέψουν με κάθε τρόπο την υγεία των πολιτών και την επιστημονική τους αξιοπρέπεια.
            Η υποχρεωτική αναγραφή της δραστικής ουσίας από τους γιατρούς, αλλά η επιλογή του φθηνότερου γενόσημου που κυκλοφορεί καθώς και η εκτέλεση ιατρικών πράξεων από τους φαρμακοποιούς, και τελικά υπεύθυνο τον πλέον αναρμόδιο, τον άρρωστο, αποτελεί ποινικό αδίκημα και ανατρέπει όλους τους κανόνες ασφάλειας στην παροχή της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης. Ταυτόχρονα, καθιστά τον ασθενή όμηρο της λήψης κάποιου σκευάσματος αμφίβολης ποιότητας, αποτελεσματικότητας και προέλευσης.
            Με τα μέτωπα στο χώρο της υγείας όλα ανοιχτά, συγχωνεύσεις και κλείσιμο νοσοκομείων, ελλείψεις σε προσωπικό και υγειονομικό υλικό, απλήρωτες εφημερίες, ανεργία των νέων γιατρών, επιτάχυνση της ιδιωτικοποίησης των υπηρεσιών υγείας, έναν ΕΟΠΥΥ που καταρρέει πριν καν ξεκινήσει και τόσα άλλα, έρχεται να προστεθεί και η «ποινή» που επιβάλλεται στους γιατρούς του 1 ευρώ για την έκδοση χειρόγραφων συνταγών, όταν πολύ καλά γνωρίζουν οι ιθύνοντες ότι ούτε το σύστημά τους λειτουργεί αποτελεσματικά ούτε είναι προσβάσιμο απ’ όλους τους γιατρούς. (Και πριν αλέκτωρ φωνήσαι, ο κ. Βουδούρης, σηκώνοντας τα χέρια ψηλά, αναστέλλει το μέτρο. Αλλά αλήθεια, σ’ αυτή τη χώρα, ποια είναι η κατά σειρά ιεραρχική δομή της νομιμότητας; Νόμος – Υπουργική Απόφαση – Απόφαση Δ/τού Οργανισμού ή το αντίστροφο;)
 
Το ΔΣ της ΕΙΝΑΠ καλεί όλους τους νοσοκομειακούς γιατρούς σε αγωνιστική ετοιμότητα, ώστε να ακυρώσουμε στην πράξη όσα αυτοί ετοίμασαν και ετοιμάζουν «για εμάς χωρίς εμάς».
Το μόνο που μας έχει απομείνει είναι η αξιοπρέπειά μας και πρέπει να την υπερασπιστούμε με κάθε μέσο.
 
ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ ΤΗΣ ΕΙΝΑΠ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                                        Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
 
ΣΤΑΘΗΣ ΤΣΟΥΚΑΛΟΣ                                                                           ΘΑΝΑΣΗΣ ΝΗΣΙΩΤΗΣ