Νομοσχέδιο για την Υγεία / Πορεία υγειονομικών προς τη Βουλή

Ενταση επικρατησε στην Βασιλίσσης Σοφίας μεταξύ της αστυνομίας και υγειονομικών, στο ύψος των λουλουδάδικων καθώς οι αστυνομικές δυνάμεις δεν άφησαν τους αντιπροσώπους της Ποεδην να παραδώσουν ψήφισμα.

Η άρνηση των αστυνομικών οδήγησε τους αντιπροσώπους της ΠΟΕΔΗΝ να ανεβάσουν το πανό σε κλούβα των ΜΑΤ, και τότε επενέβησαν τα ΜΑΤ και το πανό κατέβηκε.

υγειονομικοι 5

Η πορεία ΟΕΝΓΕ και ΠΟΕΔΗΝ ξεκίνησε από υπουργείο Υγείας και έφτασε στη Βουλή. Εκεί οι υγειονομικοί με συνθήματα εναντιώθηκαν στο νοσμοσχέδιο του υπουργείου Υγείας, καταγγέλλοντας ότι η κυβέρνηση «κατεδαφίζει το ΕΣΥ».

Η κυβέρνηση «αντί για ενισχυμένα κίνητρα στελέχωσης των δημόσιων δομών με οικογενειακούς γιατρούς και άλλους επαγγελματίες υγείας, το Υπουργείο Υγείας δίνει κίνητρα για να τις εγκαταλείψουν οι γιατροί και να συμβάλλονται ως ιδιώτες με το ΕΣΥ» είχε επισημάνει ο Ανδρέας Ξανθός.

«Αυτό δεν είναι μεταρρύθμιση αλλά διάλυση του δημόσιου συστήματος υγείας. Που θα δημιουργήσει εμπόδια πρόσβασης στις αναγκαίες υπηρεσίες, θα αυξήσει την ιδιωτική δαπάνη και τις ανισότητες στην υγεία και θα ευνοήσει μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα στο χώρο της διάγνωσης και της προνοσοκομειακής φροντίδας» προσθέτει ο τομεάρχης Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ.

Φωτογραφίες:  Αντώνης Ραυτόπουλος