Νομοσχέδιο Γκάγκα

Το ΜΕΤΩΠΟ, με ανακοίνωση που εξέδωσε σπάει την ομερτά γύρω από το νομοσχέδιο της κ. Γκάγκα και τοποθετείται με σαφή και αιχμηρό τρόπο, περιγράφοντας τις επίμαχες ρυθμίσεις και τι θα σημάνουν –εάν ποτέ εφαρμοστούν- για τους γιατρούς, αλλά και την κοινωνία.

Παραθέτουμε ενδεικτικά μία παράγραφο από την ανακοίνωση, η οποία περιγράφει παραστατικά το τι θα επακολουθήσει:

«Καμία αύξηση στους μισθούς των γιατρών ΕΣΥ, τους οποίους προτρέπουν απροκάλυπτα να επιδράμουν στις τσέπες των ασθενών. Διάλυση των εργασιακών σχέσεων των γιατρών (με τη δυνατότητα ιδιωτικού ιατρείου και μερική απασχόληση) που θα σημάνει την απόλυτη διάλυση των νοσοκομείων και της αγοράς εργασίας της ιατρικής στη χώρα. Γιατροί-λάστιχο, οι οποίοι θα τρέχουν από το πρωινό ωράριο στα απογευματινά ιατρεία και χειρουργεία, και από τις εφημερίες στις ιδιωτικές κλινικές, έχοντας ενδιαμέσως το νου τους στα ιδιωτικά ιατρεία τους. Το μοντέλο των μεγαλο-πανεπιστημιακών δηλαδή, το οποίο είναι τόσο πετυχημένο που στις κλινικές τους χρειάζονται πανεπιστημιακούς υποτρόφους για την εκπαίδευση των φοιτητών και γιατρούς ΕΣΥ ως “είλωτες” για τη νοσηλεία των ασθενών. Ούτε λόγος βέβαια στην περίπτωση αυτή για σεβασμό των ωραρίων και της μέγιστης εβδομαδιαίας απασχόλησης των γιατρών, με αποτέλεσμα η επαγγελματική εξουθένωση να τροφοδοτεί τα ιατρικά λάθη, εις βάρος όλων. Η εκπαίδευση ειδικευόμενων σε ένα τέτοιο σύστημα είναι φυσικά το πιο σύντομο ανέκδοτο».

Διαβάστε ολόκληρη την ανακοίνωση του ΜΕΤΩΠΟΥ εδώ


Το Ygeianet ανάρτησε στη στήλη «Νομοθεσία ΕΣΥ» ολόκληρο το νομοσχέδιο και μπορείτε να το διαβάσετε ή να το κατεβάστε κάνοντας κλικ εδώ.