Νοσ. Ιεράπετρας: Κινητοποίηση όταν θα ορκίζεται ο νέος δήμαρχος

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Νοσοκομείο Ιεράπετρας πραγματοποιεί η ανοιχτή επιτροπή αγώνα της Ιεράπετρας κατά την ορκωμοσία του νέου Δημοτικού Συμβουλίου Ιεράπετρας που θα γίνει στις 7.30 το απόγευμα της Δευτέρας στην αίθουσα "Μελίνα Μερκούρη".

Τα μέλη της επιτροπής αναφέρουν πως:

«Μετά από τέσσερα χρόνια διαρκών αγώνων και κινητοποιήσεων, χάρη στις οποίες το Νοσοκομείο μας παραμένει ακόμα ανοιχτό και λειτουργικό, οι κάτοικοι του Δήμου Ιεράπετρας απαιτούμε να σταματήσουν οι αδιάκοπες και εντεινόμενες προσπάθειες συρρίκνωσης και διάλυσης του Γενικού Νοσοκομείου Ιεράπετρας με την άμεση ικανοποίηση των αιτημάτων που αποτελούν προϋπόθεση για τη διατήρηση και την ασφαλή λειτουργία του.

Απαιτούμε από τη νέα Δημοτική Αρχή και τους νέους δημοτικούς συμβούλους όλων των παρατάξεων να πάρουν θέση πάνω στα συγκεκριμένα αυτά αιτήματα και να υπερασπιστούν έμπρακτα το δικαίωμά μας να έχουμε άμεση πρόσβαση σε πλήρεις υπηρεσίες δημόσιας και δωρεάν υγείας».

Τα μέλη της Επιτροπής ζητούν:

– Την άμεση ανάκληση της μετακίνησης του νεοδιορισμένου χειρουργού και την τοποθέτησή του στο Νοσοκομείο Ιεράπετρας, όπως ορίζει το σχετικό ΦΕΚ.

– Την άμεση πρόσληψη δύο μόνιμων παθολόγων και ενός παιδιάτρου στο Γ.Ν.Ι.

– Τη διατήρηση τουλάχιστον του σημερινού οργανισμού με την προσθήκη δύο παθολόγων ώστε να διασφαλίζεται η ασφαλής λειτουργία του Νοσοκομείου.

– Την πλήρη λειτουργία του Νοσοκομείου μας, με όλο το μόνιμο προσωπικό που απαιτείται και επαρκή χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό

– Δημόσια Δωρεάν Υγεία για Όλους.