Νοσ. Κέρκυρας: Μονάδα Εμφραγμάτων χωρίς μόνιτορ και νοσηλεύτρια

Αποκαλυπτικά στοιχεία για τη λειτουργία του νοσοκομείου της Κέρκυρας, έδωσε ο πρόεδρος των γιατρών της Κέρκυρας, Αντώνης Γεωργόπουλος.

 

 Περίπου 10.000 Κερκυραίοι  αναγκάζονται να νοσηλευτούν σε Ιωάννινα ή Αθήνα, καθώς το νοσοκομείο αδυνατεί να τους περιθάλψει.

Αν και ο οργανισμός προβλέπει 830 θέσεις για 300 κλίνες, εργάζονται 310 άτομα και 70 ιατροί. Τα προβλήματα, συνεχίζονται καθώς ο αξονικός τομογράφος είναι εκτός λειτουργίας εδώ και 45 ημέρες, αφού δεν εγκρίνεται το ποσό των 85 χιλιάδων ευρώ για την αντικατάσταση του εξαρτήματος. Εκτός λειτουργίας εδώ και 3 χρόνια είναι και ο μαγνητικός τομογραφος.

 

Εντύπωση προκάλεσε η αποκάλυψη από τον κ Γεωργόπουλο, ότι το μαιευτήριο του νοσοκομείου είναι κλειστό, με αποτέλεσμα να έχει μετατραπεί σε αίθουσα τοκετού ένας απλός θάλαμος, ενώ οι καισαρικές πηγαίνουν σε μια από τις δύο αίθουσες τακτικών χειρουργείων (από τις έξι που θα έπρεπε να λειτουργούν).

 

Παράλληλα, η μονάδα εμφραγμάτων δεν διαθέτει μόνιτορ και νοσηλεύτρια.

 

Σε  ότι αφορά το περιστατικό με τους επιθεωρητές υγείας, ο κ. Γεωργακόπουλος το περιγράφει διαφορετικά από τον Υπουργό Υγείας, όπως επιβεβαιώνεται από το πόρισμα της αστυνομίας.

 

«Δεν υπήρξε προπηλακισμός στο νοσοκομείο, δεν εμποδίστηκαν οι επιθεωρητές και δεν εγκλωβίστηκαν σε κανένα δωμάτιο», ξεκαθάρισε ο κ. Γεωργόπουλος, ο οποίος υποστήριξε πως, ως αυτόπτης μάρτυρας, η επιθεωρητής έκλαιγε όχι γιατί προπηλακίστηκε αλλά γιατί απειλήθηκε με απόλυση από τον προϊστάμενο της και τον Άδωνι Γεωργιάδη.

 

Εξάλλου, ο υπουργός Υγείας κ.  αναφερόμενος στο θέμα της Κέρκυρας σήμερα το απόγευμα τόνισε μεταξύ άλλων:

 

«Το πόρισμα της Αστυνομίας αναφέρεται στα γεγονότα από τις 18.20 και μετά, δηλαδή από τη στιγμή που υπήρξε επέμβαση της Αστυνομίας με την εισαγγελέα. 

Για όλο το περιστατικό διενεργείται ΕΔΕ. Όταν η ΕΔΕ θα ολοκληρωθεί -η εντολή μου είναι να ολοκληρωθεί όσο γίνεται πιο γρήγορα αλλά δεν παρεμβαίνω σε αυτήν την ανεξάρτητη διοικητική διαδικασία- θα δούμε το πόρισμα. Αν το πόρισμα γράφει ότι υπήρξε παρεμπόδιση του ελέγχου και άρα παραβίαση του πειθαρχικού κώδικα των Δ.Υ., θα εφαρμοστεί ο Νόμος, άρα αυτοδίκαιη αργία».

 

Αναφερόμενος τέλος στοπν πρόεδρο των εργαζομένων , σημείωσε: «Ας μην έχει άγχος ο Πρόεδρος των εργαζομένων της Κερκύρας. Τον βλέπω λίγο αγχωμένο. Εκτός αν έχει κάποιους λόγους. Θεωρώ ότι η αναφορά του στο πόρισμα της Αστυνομίας ήταν για να συσκοτίσει λίγο τα πράγματα. Από τη στιγμή που πήγε η Αστυνομία, προφανώς δεν υπήρξε προπηλακισμός».