Νοσοκομεία: Διαμαρτυρία

Οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία Ιπποκράτειο και Γεννηματάς της Θεσσαλονίκης, απέκλεισαν χθες το πρωί, τις οδούς Κωνσταντίνου Καραμανλή και Εθνικής Αμύνης, πραγματοποιώντας ημίωρες συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας για τις ελλείψεις που υπάρχουν στα νοσοκομεία.

Διπλό φονικό: Συνελήφθη

Συνελήφθη στη Θεσσαλονίκη ο δράστης του διπλού φονικού στο Ιάσιο Σαππών, στο νομό Ροδόπης. Πρόκειται για έναν 19χρονο κάτοικο της περιοχής, βοσκός στο επάγγελμα, ο οποίος ομολόγησε τις πράξεις του. Χθες το πρωί στο σπίτι του ζεύγους Παπαγεωργίου έγινε η αναπαράσταση του εγκλήματος.

Μαιευτήρας: Σε διαθεσιμότητα

Σε διαθεσιμότητα τέθηκε με απόφαση της διοίκησης του Νοσοκομείου Κορίνθου, μαιευτήρας του Ιδρύματος μετά την καταγγελία ότι κατά τη διάρκεια τοκετού βρισκόταν σε κατάσταση μέθης, θέτοντας σε κίνδυνο τη ζωή της μητέρας και του παιδιού. Την καταγγελία έκανε ο σύζυγος της νεαρής γυναίκας.

Εμβόλιο: Εγκριση

Το νέο παιδιατρικό πνευμονιοκοκκικό εμβόλιο της GlaxoSmithKline κατά της μηνιγγίτιδας και της πνευμονίας με βακτηριαιμία, καθώς και των λοιμώξεων του μέσου ωτός, έλαβε έγκριση από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων. Το νέο εμβόλιο της GSK ενδείκνυται για βρέφη και παιδιά ηλικίας από έξι εβδομάδων έως δύο ετών.

Ναρκωτικά: Κατάφορτοι

Κατάφορτοι με ναρκωτικά ήταν οι τρεις αλλοδαποί που συνελήφθησαν στην ¶νω Πόλη της Θεσσαλονίκης, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών. Οι τρεις άνδρες, ηλικίας 24, 26 και 29 ετών αντίστοιχα, σε σωματικές έρευνες αλλά και σε έρευνες που έγιναν στα σπίτια τους , βρέθηκε να έχουν συνολικά 3.070 γραμμάρια χασίς και 2.466 γραμμάρια ηρωίνης που κατείχαν από κοινού και προόριζαν για εμπορία.

Φάρμακα: Λαθρεμπορία

Διεθνές κύκλωμα λαθραίας εμπορίας φαρμάκων με αποδέκτες χώρες της Ε.Ε., εξαρθρώθηκε από τις αρμόδιες υπηρεσίες της Υπηρεσίας Ειδικών Ελέγχων, σε συνεργασία με τον ΕΟΦ και συναρμόδιες υπηρεσίες της Ε.Ε. Η λειτουργία του κυκλώματος, σύμφωνα και με σχετική ανακοίνωση της ΥΠΕΕ, στηριζόταν στην συνεργασία γιατρών, φαρμακοποιών, φαρμακαποθηκών και εταιρειών off shore.