ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ: καλυμμένο το 65% των κλινών covid

Παρά το κλίμα εφησυχασμού που η κυβέρνηση προσπαθεί να περάσει στην κοινωνία, αναστέλλοντας ακόμη και την καθημερινή ανάρτηση στοιχείων για κρούσματα και νοσηλείες, η κατάσταση καθημερινά επιδεινώνεται και αυξάνει διαρκώς ο αριθμός κλινών που διατίθενται για περιστατικά covid.

Έτσι τις τελευταίες μέρες η κάλυψη των κλινών covid έχει φτάσει στο 65% ενώ από τις 59 κλίνες ΜΕΘ που διατίθενται για περιστατικά covid είναι καλυμμένες οι 131.

 

Με βάση στοιχεία 16 ευρωπαϊκών χωρών, οι εισαγωγές ασθενών σε απλές κλίνες και ΜΕΘ CoViD την εβδομάδα 11 έως 17 Ιουλίου έφτασαν αντίστοιχα στις 7,1 και 0,6 ανά 100.000 πληθυσμού, έναντι 5,9 και 0,5 αντίστοιχα την προηγούμενη εβδομάδα (4 έως 10 Ιουλίου).

Οι εισαγωγές έχουν αυξηθεί στις: Τσεχία, Εσθονία, Γερμανία, Ελλάδα, Βόρεια Μακεδονία, Ρουμανία και Ουκρανία. Έχουν μειωθεί στις: Κύπρο, Ιρλανδία, Ιταλία, Μάλτα, Πορτογαλία και Ισπανία και έχουν μείνει σταθερές στη Γαλλία, στη Λετονία και στην Ολλανδία.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του ECDC, η Ελλάδα, η Μάλτα, η Πορτογαλία και το Ηνωμένο Βασίλειο ανέφεραν θνητότητα πάνω από 10 ανά εκατομμύριο πληθυσμού.