Νοσοκομείο Αγρινίου / Καταγγελίες Σαλμά – «Ο διοικητής διορίστηκε επειδή ήταν φίλος του Πλεύρη»

Βαριές καταγγελίες διατύπωσε στην Ολομέλεια ο βουλευτής της ΝΔ, Μάριος Σαλμάς, κατά του διοικητή του νοσοκομείου Αγρινίου, ο οποίος -σύμφωνα με τα λεγόμενα του πρώην υπουργού- διορίστηκε «επειδή ήταν φίλος του πρώην υπουργού Υγείας του κ. Πλεύρη».

Κατά τα λεγόμενα του κ. Σαλμά στη συζήτηση της σχετικής Επίκαιρης Ερώτησης που κατέθεσε, ο εν λόγω διοικητής φέρεται να ευθύνεται για την κατάσταση διάλυσης στο νοσοκομείο και το κύμα παραιτήσεων γιατρών και διοικητικών στελεχών της τεχνικής υπηρεσίας. Ειδικότερα, όπως είπε, οι αρμόδιοι γιατροί για τον αξονικό τομογράφο απηύδησαν με τον διοικητή διότι τους έστελνε για εφημερίες στην Άρτα.

Επισήμανε δε ότι η ΜΕΘ κλείνει διότι δύο εκ των τριών γιατρών έχουν παραιτηθεί, ενώ παραίτηση έχει επιβάλλει και η διευθύντρια, εναντίον της οποίας έλεγε ο διοικητής:

«Αυτή φαίνεται καλή γιατρός, τι ήρθε η καημένη να κάνει εδώ; Θα την στρώσουμε». «Μιλάμε για μεσαίωνα συμπεριφοράς που απορώ πώς δεν τον έχετε αλλάξει ακόμη. Θα πάρετε αμέσως την ευθύνη την πολιτική αν μείνει αυτός ο διοικητής εκεί» είπε απευθυνόμενος στον υφυπουργό Υγείας, Μάριο Θεμιστοκλέους, ο οποίος δεν αρνήθηκε όσα κατήγγειλε ο κ. Σαλμάς.

Επιπλέον, αναφέρθηκε και στη Μαιευτική Κλινική, η οποία όταν ανέλαβε ο συγκεκριμένος διοικητής είχε τέσσερις γιατρούς και έφυγαν οι τρεις. «Στους χειρουργούς έφυγαν δύο, είναι έτοιμοι να φύγουν και οι άλλοι δύο» συμπλήρωσε.

«Από αυτή τη στιγμή που είστε ενήμερος για το τι συμβαίνει στο Νοσοκομείο του Αγρινίου, η ευθύνη πλέον φεύγει από το Διοικητή και έρχεται σε εσάς προσωπικά, είτε πολιτική είτε ποινική, για το επόμενο ατυχές περιστατικό που εύχομαι να μη συμβεί» κατέληξε απευθυνόμενος στον κ. Θεμιστοκλέους.

Υπενθυμίζεται ότι στο Νοσοκομείο Αγρινίου η διευθύντρια της ΜΕΘ Εύα Μιχαηλίδου έχει καταθέσει την παραίτησή της λόγω των τραγικών συνθηκών εργασίας. Μάλιστα, η ΜΕΘ απειλείται με κλείσιμο λόγω της υποστελέχωσης σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό.

Σημειώνεται ότι η γιατρός κατάφερε εν μέσω πανδημίας να μειώσει τη θνησιμότητα στη Μονάδα από το 100% (είδηση που είχε σοκάρει το 2021) στο 18% μέσα σε μόλις δυόμισι μήνες.