Νοσοκομείο Χανίων: Κλείνει η Β’ Χειρουργική μετά τις αποχωρήσεις γιατρών

Οι αποχωρήσεις γιατρών έφεραν «λουκέτο» στη Β’ Χειρουργική του νοσοκομείου των Χανίων.

Με μια χειρουργική κλινική λειτουργεί πλέον, από τον Ιούλιου, το Γενικό Νοσοκομείο στα Χανιά. Ο λόγος είναι οι αποχωρήσεις των δύο παραταστιούχων γιατρών διευθυντών της Β’ Χειρουργικής Κλινικής, ενώ η (25.7.2023) χθεσινή αποχώρηση ενός ειδικευόμενου οδηγεί τους χειρουργούς σε συνθήκη «επισφαλούς εφημέρευσης».

Σύμφωνα με το zarpaenws.gr το «λουκέτο» στη Β’ Χειρουργική του νοσοκομείου των Χανίων, λόγω των αποχωρήσεων γιατρών και η συνθήκη «επισφαλούς εφημέρευσης» των χειρουργών στην οποία οδηγεί η νέα κατάσταση είναι κάτι που παραβιάζει την σχετική απόφαση του επιστημονικού συμβουλίου.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα μετά τις αποχωρήσεις, η μία πλέον χειρουργική κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Χανίων καλείται να είναι σε διαρκή εφημερία, 365 μέρες και νύχτες τον χρόνο, με οκτώ ειδικευμένους γιατρούς και μόλις δύο ειδικευόμενους, ενώ καλείται να… αιμοδοτεί και το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών, το οποίο ως γνωστόν… αιμορραγεί από την υποστελέχωση.

Από σήμερα λοιπόν όπως και για αρκετές μέρες κάθε μήνα, δεν θα μπορούν να εφημερεύουν 3 γιατροί όπως ορίζει η σχετική απόφαση του επιστημονικού συμβουλίου του Νοσοκομείου, αλλά σε κάθε εφημερία θα είναι μόνο δύο γιατροί οι οποίοι θα καλούνται:

  • να αντιμετωπίζουν με 24ωρη φυσική παρουσία στο ΤΕΠ κάθε ασθενή που προσέρχεται με χειρουργικό πρόβλημα
  • να αντιμετωπίσουν κάθε πρόβλημα που προκύπτει στους νοσηλευόμενους ασθενείς της χειρουργικής κλινικής
  • να αντιμετωπίσουν κάθε χειρουργικό πρόβλημα προκύπτει σε ασθενείς των άλλων κλινικών του νοσοκομείου και
  • να μπουν στο χειρουργείο για να χειρουργήσουν τα επείγοντα, όπως την οξεία σκωληκοειδίτιδα, την εσωτερική αιμορραγία από τροχαίο ατύχημα ή περιτονίτιδα.