ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΧΙΟΥ: Οι ασθενείς σε containers, η αξιοπρέπεια στα τάρταρα

Από τον Ιούλη του 2017, η Παθολογική Κλινική του Νοσοκομείου Χίου, μετά από πτώση της κεραμοσκεπής, μεταφέρθηκε στον χώρο του Παιδιατρικού Τμήματος.

Όπως αναφέρουν στο Ygeianet εργαζόμενοι του Νοσοκομείου, ο συγκεκριμένος χώρος είναι εντελώς ακατάλληλος χωροταξικά, είναι ιδιαίτερα μικρός για τον αριθμό των νοσηλευόμενων, οι οποίοι βρίσκονται σε πρόχειρα Containers, απέναντι από το κυλικείο του Νοσοκομείου, σε συνέχεια του κεντρικού διαδρόμου, με έλλειψη σωστού αερισμού και στην θέα επισκεπτών, οπότε και χάνεται κάθε είδος ανθρώπινης αξιοπρέπειας.

Το έργο θα έπρεπε να ολοκληρωθεί σε τρία χρόνια, σύμφωνα με τον αρχικό σχεδιασμό (χρηματοδότηση από ΕΣΠΑ), δηλαδή τον Ιούνη του 2020. Οι διαδοχικές καθυστερήσεις έφτασαν τελικά στο Μάρτη του 2022,οπότε και θα έπρεπε να παραδοθεί.

Τότε άρχισαν οι δίμηνες παρατάσεις, προφανώς για να φθάσουν ανώδυνα ως τις εκλογές.. Επιστρατεύτηκε η δικαιολογία ότι δεν έφθασαν τα κονδύλια του ΕΣΠΑ και αναζητούν τη συνδρομή ντόπιων εφοπλιστών, προκειμένου να ολοκληρωθεί το έργο (λέγε με ΣΔΙΤ…).

Αν λογίζεται ως επιτυχία η πεντάχρονη καθυστέρηση και οι συνεχείς αναβολές, τότε συγχαρητήρια στους άριστους…

Για του λόγου το αληθές παραθέτουμε φωτογραφικό υλικό και περιμένουμε τυχόν απάντηση από τη Διοικήτρια του Νοσοκομείου, παρότι η κυρία Κανταράκη, ενώ δείχνει ιδιαίτερη σπουδή στην επιβολή απαγορεύσεων στους εργαζομένους, απεναντίας φαίνεται πως αδιαφορεί επιδεικτικά για τις συνθήκες νοσηλείας των ασθενών.

Ygeianet

Φωτογραφίες: Αρχικά απεικονίζεται ο κύριος διάδρομος της Παθολογικής Κλινικής σε άμεση επικοινωνία με το κεντρικό κυλικείο, ακολουθούν Containers που αποτελούν θαλάμους νοσηλείας, ακόμη και στον κήπο του Νοσοκομείου.