Νοσοκομείο Δράμας «Ώρα μηδέν»

/strong>

 

 Είναι γνωστή σε όλους η επί μήνες αρνητική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει το Νοσοκομείο Δράμας και η οποία συνεχίζεται λόγω κακής λειτουργίας του Νοσοκομείου   που οφείλεται στην έλλειψη ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού. Η απάντηση σε ερώτησή μας  (αρ.7731/4.3.08) σχετικά με το θέμα αυτό αποδείχθηκε εκτός πραγματικότητας αφού υποστήριζε ότι δεν υπάρχουν σημαντικά κενά λόγω των προσλήψεων που έχουν δρομολογηθεί και τόνιζε ότι το Νοσοκομείο ανταποκρίνεται πλήρως όχι μόνο στις αυξανόμενες ανάγκες του νομού αλλά και σε αυτές των όμορων νομών (Σερρών, Καβάλας, Ξάνθης). Βέβαια για ευνόητος λόγους δεν αναφερόταν πουθενά η συμβολή του λιγοστού προσωπικού που εξυπηρετεί τόσο μεγάλες ανάγκες.

 

Στην πορεία προέκυψε η κακή λειτουργία του φαρμακείου του ίδιου νοσοκομείου, λόγω μετακίνησης της μοναδικής φαρμακοποιού σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης και της μονάδας τεχνητού νεφρού λόγω παλαιότητας της, με απρόβλεπτες συνέπειες ακόμα και για τη ζωή των ασθενών που τη χρησιμοποιούν. Και για το θέμα αυτό καταθέσαμε Επίκαιρη Ερώτηση (αρ.1115/23.6.08) αλλά το οποίο υποτιμήθηκε ηθελημένα από τον Υπουργό και γι’ αυτό αναγκαστήκαμε να επαναφέρουμε την παραπάνω Επίκαιρη Ερώτηση μέσα σε 12 ημέρες (9/3.7.08), διότι στο μεταξύ το πρόβλημα αντί να λυθεί, επιδεινώθηκε!

 

Η απάντηση και την δεύτερη φορά ήταν ανάλογη της πρώτης, δηλαδή ότι όλα λειτουργούν άψογα.

Οι απαντήσεις και διαβεβαιώσεις του κ. Υφυπουργού ήταν όμως όλες εκτός πραγματικότητας.

 

Είναι απογοητευτικό θέματα υγείας να διαχειρίζονται με απίστευτη προχειρότητα από την πολιτεία και αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε μπροστά σε μια τραγική κατάσταση διότι:

 

  1. Από της 25-9-08 έφυγε η διοικήτρια του νοσοκομείου Δράμας κ. Δημοπούλου Παρασκευή (Υ10β/Γ.Π. οικ.123361/10-9-08 απόφαση του Υπουργού Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης η οποία δημοσιεύθηκε στο τεύχος Υ.Ο.Δ.Δ. (ΦΕΚ ειδικών θέσεων) ΦΕΚ 392/24-9-08 όπου αναφέρεται η λήξη θητείας της διοικήτριας αζημίως για το δημόσιο.
  2. Για την εύρυθμη λειτουργία ο διευθυντής της Ουρολογικής Κλινικής και Διευθυντής Τομέα κ. Κύρτσης Πέτρος, ως αρχαιότερος του νοσοκομείου, υπέγραφε τα έγγραφα αντικαθιστώντας τη διοικήτρια νομίζοντας ότι είναι θέμα ημερών η τοποθέτηση νέου διοικητή. Λόγω της ολιγωρίας όμως και αυτός από χθες 13-10-08 σταμάτησε την παραπάνω διαδικασία.
  3. Ο διευθυντής Ιατρικής Υπηρεσίας του νοσοκομείου που θα μπορούσε να αντικαταστήσει τη διοικήτρια για να βοηθήσει σ’ αυτή την κρίσιμη στιγμή, συνταξιοδοτήθηκε αρχές του χρόνου και δεν επανατοποθετήθηκε νέος διότι δεν έγιναν κρίσεις.
  4. Ο βοηθός φαρμακοποιού που επίσης θέλησε να βοηθήσει ώστε να μην κλείσει το φαρμακείο και ανέλαβε ευθύνες τους τελευταίους τέσσερεις μήνες για την λειτουργία του, κατέθεσε αναφορά (13-10-08) στην οποία αναφέρει ότι παραμένει βοηθός φαρμακοποιού χωρίς περαιτέρω αρμοδιότητες, δηλαδή για τη θέση που προσλήφθηκε τα τελευταία 17 χρόνια.

 

 

Ερωτάται ο κ. Υπουργός :

 

  • Πώς θα αντιμετωπίσει το ζήτημα της Διοίκησης του Νοσοκομείου. Θα προχωρήσει άμεσα στην τοποθέτηση νέου Διοικητή ώστε να αποκατασταθεί η καλή λειτουργία του Νοσοκομείου ;
  • Θα προχωρήσει στην επαρκή στελέχωση του Φαρμακείου, ώστε να ανταποκριθεί στις καθημερινές ανάγκες του Νοσοκομείου;
  • Με ποιες άμεσες ενέργειες θα διασφαλίσει τις θέσεις εργασίας για το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό και αν σκοπεύει να συμπληρώσει τα κενά που ήδη υπάρχουν;

 

Η  ερωτώσα Βουλευτής

 

 

 

Ευαγγελία Αμμανατίδου-Πασχαλίδου