Νοσοκομείο Γιαννιτσών: 6 μήνες χωρίς Διοικητή

 

 

Προς

τα έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα ενημέρωσης

 

Αισθανόμενος την ευθύνη και την υποχρέωση ως εργαζόμενος στο Νοσοκομείο Γιαννιτσών, θέλω να καταγγείλω την έλλειψη Διοικητού στο Νοσοκομείο μας από τον Σεπτέμβριο του 2007.

Πριν τις εκλογές του 2007 παραιτήθηκε ο προηγούμενος Διοικητής λόγω υποψηφιότητάς του στις βουλευτικές εκλογές. Έκτοτε το Νοσοκομείο Γιαννιτσών παραμένει χωρίς Διοικητή, με αποτέλεσμα πολλά προβλήματα να παραμένουν άλυτα και η λειτουργία του να γίνεται προβληματική. Λίγο μετά τις εκλογές  άρχισαν να κυκλοφορούν  διάφορα ονόματα με υποψήφιους διοικητές, χωρίς όμως μέχρι σήμερα να διοριστεί κάποιος.

Υπάρχει έντονη ανησυχία και δυσαρέσκεια στους εργαζόμενους του Νοσοκομείου,  στις αρχές της πόλης των Γιαννιτσών αλλά και στους κατοίκους της περιοχής για την αμέλεια και την αδιαφορία του Υπουργείου να τοποθετήσει Διοικητή. Είναι λυπηρό για ένα Νοσοκομείο που εξυπηρετεί 100.000 πολίτες με σοβαρά προβλήματα λειτουργίας, προσωπικού, υλικοτεχνικού εξοπλισμού, να στερείται εδώ και έξι μήνες σταθερής και υπεύθυνης διοίκησης.

Είναι απορίας άξιον το ότι, ενώ οι τοπικοί παράγοντες επισημαίνουν τον κίνδυνο από τη δυσλειτουργία του Νοσοκομείου, το Υπουργείο κωφεύει στις εκκλήσεις βουλευτών, δημάρχων, εργαζομένων στην τοποθέτηση Διοικητή. Επιτέλους ας ενδιαφερθεί κάποιος στην Κυβέρνηση για την λειτουργία του Νοσοκομείου Γιαννιτσών.

Ας σταματήσει επιτέλους η ατέρμονη ονοματολογία και ας τοποθετήσουν επιτέλους έναν άξιο Διοικητή σε ένα Νοσοκομείο που έχει να δείξει ένα σημαντικό νοσηλευτικό έργο τα τελευταία 15 χρόνια. Φτάνει πια αυτή η αναποφασιστικότητα    και οι παρεμβάσεις διαφόρων «ισχυρών».

 

 

 

Φτίκας Αλέξανδρος

Διευθυντής Καρδιολογικής Κλινικής

Νοσοκομείου Γιαννιτσών