Νοσοκομείο Καλαμάτας: εκπέμπουν SOS οι Παθολογικές Κλινικές

Το Σωματείο Ειδικευμένων Ιατρών του Νοσοκομείου Καλαμάτας εκθέτει για πολλοστή φορά την τραγική κατάσταση στην οποίο έχουν περιέλθει -ανάμεσα στις άλλες- οι Παθολογικές κλινικές και καλεί κάθε πολίτη, κάθε πολιτικό φορέα, κάθε πολιτικό πρόσωπο του νομού να πάρει θέση απέναντι στην κατάρρευση του Νοσοκομείου Καλαμάτας.

Ταυτόχρονα κοινοποιεί έγγραφο που απέστειλε στη Διοίκηση του Νοσοκομείου και την Εισαγγελία Πρωτοδικών Καλαμάτας, απαντώντας στους ισχυρισμούς της Διοίκησης.

Παραθέτουμε την καταγγελία των γιατρών:

“Kαταγγείλαμε στο προηγούμενο δελτίο τύπου ότι  η πολιτική της μετακίνησης των γιατρών του ΕΣΥ από το ένα νοσοκομείο στο άλλο για την κάλυψη εφημεριακών κενών σε συνδυασμό με την εργασιακή εξουθένωση των παθολόγων μας θα οδηγήσει στην κατάρρευση των παθολογικών κλινικών του Νοσοκομείου μας.

ΑΥΤΟ ΕΓΙΝΕ

Ο Αντιπρόσωπος των ιατρών – μέλος του ΔΣ του Νοσοκομείου Μεσσηνίας έθεσε το συγκεκριμένο θέμα ως κατεπείγον εκτός ημερήσιας διάταξης σήμερα 27-10-23  με σκοπό να πάρει το ΔΣ του Νοσοκομείου ξεκάθαρη θέση. Δυστυχώς όμως τα υπόλοιπα μέλη δεν θέλησαν να το συζητήσουν.

Στην έκτακτη γενική συνέλευση του Σωματείου μας που  πραγματοποιήθηκε στις 23-10-23 ομόφωνα τα μέλη μας πήραν την απόφαση να στηρίξουν κάθε απόφαση των παθολόγων μας που στόχο της θα έχει να διαφυλάξει την αξιοπρέπεια τους και την  υγεία τους. Προγραμματίστηκαν δράσεις και αποφασίστηκε να ενημερωθεί ο εισαγγελέας πρωτοδικών τόσο για τον κίνδυνο στον οποίο βρίσκονται οι ιατροί μας όσο και για την επισφάλεια της λειτουργίας  των παθολογικών κλινικών.  Δεν γίνεται άλλο να συνεχιστεί  η αρνητικότατη κατάσταση  που βιώνουν όλοι οι ιατροί και πρέπει να φανεί  το παράνομο των μετακινήσεων των ιατρών  που επιδιώκεται να καταστεί καθεστώς. Ταυτόχρονα το λειτούργημα του ιατρού μας θέτει υπεύθυνους απέναντι στην υγεία των πολιτών η οποία δεν μπορεί να εξασφαλιστεί με ιατρούς εξαντλημένους, μετακινούμενους από το ένα νοσοκομείο στο άλλο,  με άμεσο αποτέλεσμα  την καταστρατήγηση κάθε  κανόνα σωστής  οργάνωσης και  κάθε κανόνα ασφαλείας στην  λειτουργία των κλινικών.

Καλούμε κάθε πολίτη, κάθε πολιτικό φορέα, κάθε πολιτικό πρόσωπο του νομού να πάρει θέση απέναντι στην κατάρρευση του Νοσοκομείου Καλαμάτας”.

Ακολουθεί το έγγραφο του Σωματείου προς τη Διοίκηση και την Εισαγγελία: