ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ Γιατρός έβαλε γύψο σε… λάθος πόδι!

Γύψο σε… λάθος πόδι έβαλε εφημερεύων γιατρός στο νοσοκομείο της Κατερίνης.

Το περιστατικό συνέβη πριν από περίπου 10 ημέρες, όταν ένα εξάχρονο κοριτσάκι διακομίστηκε με κάκωση στο αριστερό του πόδι. Ωστόσο, ο γιατρός, που φαίνεται ότι βασίστηκε στην… καθοδήγηση της γιαγιάς της μικρούλας, μπερδεύτηκε κι έβαλε το γύψο στο δεξί πόδι, αντί για το σπασμένο αριστερό.

Όπως εξήγησε στη “Μ” ο διευθυντής της ιατρικής υπηρεσίας του νοσοκομείου Κατερίνης Γιάννης Τσούνος, το λάθος έγινε από ειδικευόμενο γιατρό, ο οποίος εφημέρευε δύο συνεχόμενες μέρες.

“Οφείλουμε να ζητήσουμε μία συγγνώμη από την οικογένεια της μικρούλας. Ευτυχώς που το συγκεκριμένο περιστατικό δεν είχε σοβαρές επιπτώσεις στο εξάχρονο κοριτσάκι. ¶λλωστε, η αλλαγή του γύψου έγινε άμεσα και το παιδί δεν κινδύνεψε σε καμία περίπτωση”, τόνισε ο κ. Τσούνος.

Παράλληλα, απέδωσε το ατυχές συμβάν στην κόπωση του γιατρού και στη μεγάλη έλλειψη προσωπικού που ταλαιπωρεί τα περιφερειακά νοσοκομεία. Όπως είπε, οι ανάγκες είναι αυξημένες και οι γιατροί, τρεις ειδικοί και τρεις ειδικευόμενοι, είναι αναγκασμένοι να εφημερεύουν κάθε 48 ώρες και να συμπληρώνουν 10 εφημερίες το μήνα.