ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΛΗΜΝΟΥ: αυτό κ. υπουργέ δεν είναι αυτοδίκαιη αργία. Αυτό είναι αυτοδικία!

p style=”text-align: center; margin: 0cm 0cm 0pt”>                                                ΣΕ ΑΥΤΟΔΙΚΑΙΗ ΑΡΓΙΑ

                                              Η ΚΡΑΤΙΚΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ

 

Επιτέλους το ΥΥ&ΚΑ ανακοίνωσε τα κίνητρα για τη στελέχωση των νοσοκομείων των ακριτικών νησιών.

Επιτέλους εφάρμοσε μαζικά την αντισυνταγματική διάταξη του Δημοσιοϋπαλληλικού κώδικα περί αυτοδίκαιης αργίας σε όσους παραπέμπονται για πειθαρχικά αδικήματα.

Μέσα σε δύο μέρες, ο Υπουργός Υγείας έθεσε σε αργία το 10% (τρεις) των ειδικευμένων γιατρών του ΓΝ-ΚΥ Λήμνου, με το αιτιολογικό ότι παραπέμφθηκαν προ τετραμήνου στο Πρωτοβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο της 2ης Υ.Π.Ε..

Μέσα σε δύο μέρες άφησε τη Μονάδα Τεχνητού Νεφρού με ένα Νεφρολόγο και το Ακτινολογικό Εργαστήριο με έναν Ακτινολόγο. Κι αυτά γίνονται στη Λήμνο! Στο ΓΝ-ΚΥ Λήμνου το οποίο το διασύνδεσαν, το συγχώνευσαν με τη Μυτιλήνη, του έκοψαν 16 κρεβάτια από τον οργανισμό και το ανάλογο προσωπικό. Στο Γ.Ν.-Κ.Υ. Λήμνου όπου οι γιατροί είναι απλήρωτοι για τις πρόσθετες εφημερίες από το Νοέμβριο του 2011 (μαζί και οι τρεις που τέθηκαν σε αργία). Τέθηκαν σε αργία οι Ακτινολόγοι που για μεγάλο διάστημα δούλευαν χωρίς χειριστές. Τέθηκε σε αργία ο Νεφρολόγος που για μια δεκαετία κρατούσε μόνος του τη Μ.Τ.Ν..

Μα το χειρότερο απ’ όλα είναι το ότι τέθηκαν σε αργία αφού οι υποθέσεις τους τελεσιδίκησαν και τους επιβλήθηκε η ποινή της «Απλής επίπληξης».

 

<ΑΥΤΟ κ ΥΠΟΥΡΓΕ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΔΙΚΑΙΗ ΑΡΓΙΑ

<ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΔΙΚΙΑ

 

Οι εργαζόμενοι στο ΓΝ-ΚΥ Λήμνου δεν το ανεχόμαστε.

Συμπαραστεκόμενοι στους τρεις συναδέλφους και αγωνιζόμενοι για Δημόσια Δωρεάν Υγεία με Δημοκρατία στο χώρο εργασίας, αποφασίσαμε ομόφωνα και προχωράμε σε επαναλαμβανόμενες τρίωρες στάσεις εργασίας και καθημερινές ανοιχτές Γενικές Συνελεύσεις μέχρι να ακυρωθούν οι διαπιστωτικές πράξεις που έθεσαν σε αργία τους τρεις συναδέλφους.

 

Καλούμε όλα τα Πρωτοβάθμια Σωματεία σε κοινό αγώνα.

Καλούμε τις εργατικές Ομοσπονδίες να απαιτήσουν αγωνιστικά την κατάργηση των αντισυνταγματικών διατάξεων του Δημοσιοϋπαλληλικού Κώδικα που οδηγούν χιλιάδες συναδέλφους ουσιαστικά στην απόλυση δηλαδή τα άρθρα 103 & 104 του ν.3528/2007 όπως αντικαταστάθηκαν από την υποπαράγραφο Ζ3 του 1ου άρθρου του ν.4093/2012.

 

 

                                                                    ΤΟ ΔΣ

                                                       ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΙΑΤΡΩΝ

                                                          Γ.Ν.-Κ.Υ. ΛΗΜΝΟΥ