ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ: Μετά τις έντονες αποδοκιμασίες ο Θ. Πλεύρης ζητά έγκριση χρηματοδότησης για αποκατάσταση της καμένης Πνευμονολογικής Κλινικής

Στις 5 Αυγούστου είχαμε γράψει στο Ygeianet σχετικά με την πρωτοφανή απόφαση της κ. Γκάγκα, με την οποία εγκρίνει μεν την αποκατάσταση της Πνευμονολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου Παπανικολάου που καταστράφηκε από πυρκαγιά, πλην όμως το έργο θα πραγματοποιηθεί εάν και μόνον εάν εξασφαλιστεί η χρηματοδότηση (κλικ εδώ).

Ξεσηκώθηκε θόρυβος και υπήρξαν έντονες αντιδράσεις από τους γιατρούς του Νοσοκομείου, οι οποίοι βλέπουν να παραμένει παροπλισμένη μία κρίσιμη Κλινική του Νοσοκομείου.

Μετά απ΄ όλα αυτά αναγκάστηκε ο υπουργός κ. Πλεύρης να αποστείλει αίτημα στο Γενικό Λογιστήριο, προκειμένου να γίνει μεταφορά ποσού 1.150.000, ώστε να χρηματοδοτηθεί το έργο.

Αν για ένα τόσο κρίσιμο έργο αποκατάστασης χρειάστηκε να ξεσηκωθεί τέτοια κατακραυγή, γίνεται κατανοητό γιατί έχουν περιέλθει τα Νοσοκομεία σε σημείο κατάρρευσης, ενώ ακόμη και τα κονδύλια από το Ταμείο Ανάκαμψης εμφανίζουν μηδαμινή απορροφητικότητα.

Ιδού το σχέδιο υπουργικής απόφασης για τη χρηματοδότηση: