ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΡΟΔΟΥ: Ο κ. Ροϊλός επιχειρεί να το μετατρέψει σε παρακολούθημα της Euromedica

Χτες ο Διοικητής της 2ης ΥΠΕ κ. Ροϊλός έστειλε έγγραφο στο Νοσοκομείο Ρόδου, με το οποίο επικαλείται τις διατάξεις  του Νόμου 4876/2021 προκειμένου να ανακοινώσει στους γιατρούς του Νοσοκομείου πως μπορούν να πραγματοποιούν χειρουργικές πράξεις στην Ιδιωτική Κλινική EUROMEDICA Δωδεκανήσου (εδρεύει στη Ρόδο) σε ασθενείς που εισήχθησαν στην εφημερία του Νοσοκομείου (το έγγραφο παρατίθεται στο τέλος της ανάρτησης).

Φαίνεται πως ο κ. Ροϊλός δε διάβασε τον τίτλο του νόμου που επικαλείται προκειμένου να στήσει αυτή τη φάμπρικα μεταφοράς χειρουργείων από το Νοσοκομείο στην ιδιωτική κλινική. Τον ενημερώνουμε λοιπόν πως ο νόμος 4876/2021 έχει τίτλο «Ρυθμίσεις για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού COVID-19 και την προστασία της δημόσιας υγείας και άλλες επείγουσες διατάξεις».

Τώρα λοιπόν που η κυβέρνηση σφύριξε τη λήξη της πανδημίας ο κ. Ροϊλός ανέσυρε το άρθρο 164 νόμου που αφορούσε στην πανδημία για να μετατρέψει το Νοσοκομείο σε παρακολούθημα της ιδιωτικής κλινικής.

Συνέβησαν όμως και άλλα τραγελαφικά, που μπορούν ν΄ αποτελέσουν μέρος θεατρικής Επιθεώρησης.

Ο κ. Ροϊλός βγήκε σε τοπικό ραδιοφωνικό σταθμό της Ρόδου και δήλωσε τα εξής εκπληκτικά:

Δεν συζητάμε για έκτακτα περιστατικά αλλά για τα τακτικά που χρονίζουν στις λίστες αναμονής. Αυτά θα παραπέμπονται στην ιδιωτική κλινική  σε εφαρμογή σχετικής νομοθεσίας. Αυτό  για να εξυπηρετηθούν οι πολίτες που είναι στην αναμονή. Οι μεταφορές θα γίνονται  αν το επιθυμούν οι γιατροί” δήλωσε στον Sky ο διοικητής της 2ης ΥΠΕ κ. Χρήστος Ροιλός (κλικ εδώ η ιστοσελίδα του σταθμού).

Ωστόσο όπως δήλωσε στον  Sky  o κ. Βασίλης  Κινούς, γιατρός στο νοσοκομείο της Ρόδου,  δεν είναι δυνατό να στηριχθεί  νομικά η μεταφορά των περιστατικών  από το νοσοκομείο στην ιδιωτική κλινική. «Το πιο απλό είναι να αποσπαστούν δύο αναισθησιολόγοι στο νοσοκομείο και να δοθεί λύση»,  είπε.

Εξάλλου, στο έγγραφο που απέστειλε ο κ. Ροϊλός αναφέρεται σε έκτακτα περιστατικά.  Ευρισκόμενος λοιπόν στο Νοσοκομείο δέχτηκε σωρεία ερωτήσεων από γιατρούς, προκειμένου να διευκρινίσει τι δέον γενέσθαι.

Και ο κ. Ροϊλός τους απάντησε:

Εντάξει, μην αγχώνεστε. Μπορείτε να βαφτίζετε τα τακτικά περιστατικά ως έκτακτα και να τα στέλνετε στην Euromedica!!

Υποθέτουμε πως αν οι γιατροί του Νοσοκομείου συνέχιζαν να πιέζουν τον κ. Διοικητή, εκείνος θα τους προέτρεπε να εμφανίζονται στις Κλινικές τους για μια καλημέρα το πρωί της Δευτέρας και τις υπόλοιπες μέρες να απασχολούνται στην ιδιωτική κλινική.

Κέρβερος της δημόσιας υγείας ο κ. Ροϊλός..

Ygeianet

Ρόδος f