Νοσοκομείο Ζακύνθου: Με προσφυγή στη Δικαιοσύνη κατά της ΠΟΕΔΗΝ απειλεί η διοίκηση για τα χειρουργεία

Από Βασίλη Βενιζέλο

Στα δικαστήρια κατά της Πανελληνίας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ), για διασυρμό του ιδρύματος, απειλεί την Πέμπτη 6 Απριλίου να προσφύγει η διοικήτρια του νοσοκομείου Ζακύνθου Δέσποινα Τσαρίδου, η οποία εξέδωσε ανακοίνωση σχετικά με το θέμα των χειρουργείων και της αίθουσας μαίευσης του νοσοκομείου.

Συγκεκριμένα, η ανακοίνωση της Δέσποινας Τσαρίδου αναφέρει τα εξής:

“Η εντεταλμένη να εκτελεί συμβόλαια θανάτου του δημόσιου συστήματος  υγείας ηγεσία της ΠΟΕΔΗΝ εξέδωσε άλλο ένα ψευδές «δελτίο τύπου» για τα χειρουργεία του νοσοκομείου της Ζακύνθου.

Οι συντάκτες του δελτίου τύπου  αναγορεύονται σε τηλεϊατρούς και εξάγουν πορίσματα για την υγεία της μητέρας και του παιδιού.

Η πραγματικότητα για μια ακόμα φορά τους διαψεύδει. Σύμφωνα με τους θεράποντες ιατρούς της κλινικής , η μετεγχειρητική πορεία της γυναίκας ήταν ομαλή και οι μετεγχειρητικές εξετάσεις ήταν εντός των φυσιολογικών ορίων. Άλλωστε, όταν η ΠΟΕΔΗΝ εξέδιδε το δελτίο τύπου, η γυναίκα ήδη είχε πάρει εξιτήριο από το νοσοκομείο. Το δε νεογέννητο παιδί, στο οποίο σημειώθηκε  την τρίτη μετεγχειρητική ημέρα μικρή  αύξηση της CRP – κάτι που δεν είναι σπάνιο- διεκομίσθη την τέταρτη μετεγχειρητική μέρα  για καθαρά προληπτικούς λόγους, κατόπιν εντολής του Διευθυντή της Παιδιατρικής κλινικής(παρότι παρουσίαζε σταθερή και σημαντική βελτίωση της εξέτασης ) σε νεογνικό τμήμα νοσοκομείου των Πατρών για παρακολούθηση, με άριστη κλινική εικόνα.

Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι η «επιχειρηματολογία» της ΠΟΕΔΗΝ είναι ταυτόσημη  με την επιχειρηματολογία που αναπτύχθηκε τον Δεκέμβριο του 2016, μετά το θλιβερό συμβάν του θανάτου της γυναίκας , και το οποίο ήδη ερευνάται από τον αρμόδιο εισαγγελέα. Φαίνεται ότι εκτός από τις άλλες ιδιότητες που έχει η ηγεσία της ΠΟΕΔΗΝ απέκτησε εσχάτως και την ιδιότητα του δικαστικού λειτουργού. Η επανάληψη της επιχειρηματολογίας αυτής, μετά την εκ νέου πιστοποίηση των εγκαταστάσεων αερίων του νοσοκομείου, την αλλαγή των αναισθησιολογικών μηχανημάτων και των φαρμάκων αναισθησίας κάνει σαφείς και τις επιδιώξεις, όσων επιμένουν σ’  αυτήν: την πάση θυσία μη λειτουργία των χειρουργείων.

Σε κάθε περίπτωση το ψευδολόγημα που επιγράφεται «δελτίο τύπου» αποσκοπεί στην υγειονομική τρομοκράτηση του λαού της Ζακύνθου, όσον αφορά την επάρκεια του δημόσιου νοσοκομείου, στα πλαίσια μιας επικίνδυνης αντιπολιτευτικής τακτικής. Με απρόβλεπτες συνέπειες, τόσο στην εξασφάλιση του κοινωνικού αγαθού της υγείας, όσο και στην οικονομία του νησιού.

Η Διοίκηση επιφυλάσσεται παντός νομίμου δικαιώματος της για την προστασία των ασθενών και της φήμης του ιδρύματος”.