ΝΣΚ για Novartis

Το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους συνεδρίασε σε Ολομέλεια και κατέληξε σε ομόφωνη απόφαση (κλικ εδώ), η οποία καταρρίπτει οριστικά  το κυβερνητικό αφήγημα περί δήθεν σκευωρίας σχετικά με το σκάνδαλο Νovartis. Ταυτόχρονα θέτει την κυβέρνηση προ των μεγάλων και σοβαρών ευθυνών της, όσον αφορά τους έως τώρα χειρισμούς της στην υπόθεση αυτή.

Μετά την σχετική γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους το Δημόσιο και τα νομικά πρόσωπα όπως ΕΟΠΥΥ, e-ΕΦΚΑ μπορούν να προχωρήσουν σε μαζικές αγωγές κατά της Novartis.

Ειδικότερα, το ΝΣΚ, αναγνωρίζοντας το σκάνδαλο της Novartis «λαμβάνοντας υπόψη όλα τα στοιχεία που της διαβιβάστηκαν και κυρίως το περιεχόμενο και τα ομολογημένα πραγματικά περιστατικά…», γνωμοδότησε ομόφωνα πως το Δημόσιο και τα λοιπά νομικά πρόσωπα πως μπορούν να προχωρήσουν σε δικαστικές, εξώδικες ή διοικητικές ενέργειες.

Σε ιδιαίτερα δυσχερή θέση βρίσκεται πλέον ο Ανδρέας Λοβέρδος, που προσπαθούσε απεγνωσμένα να αποσείσει το κατηγορητήριο της Εισαγγελίας Διαφθοράς και να πείσει ότι κανένας πολιτικός δεν ενέχεται στο σκάνδαλο παρά μόνον ορισμένοι γιατροί που χρηματίστηκαν.

Σε δυσχερή θέση βρίσκεται η κυβέρνηση που απέπεμψε την Εισαγγελέα Διαφθοράς κ. Τουλουπάκη, η προανακριτική που παρέπεμψε τον Παπαγγελόπουλο, καθώς και ο εσμός των δημοσιογράφων που προσπαθούσαν να πείσουν την ελληνική κοινωνία πως ένα σκάνδαλο παγκοσμίων διαστάσεων, στη χώρα μας ήταν απλώς σκευωρία.

Γι αυτό και στις σημερινές συμπολιτευόμενες εφημερίδες η απόφαση του ΝΣΚ καταλαμβάνει λίγες γραμμές στις μέσα σελίδες.

Να δούμε τώρα αν η κυβέρνηση θα προσφύγει εναντίον της Novartis ή θα υπερισχύσουν οι δεσμοί με τα μεγαλοστελέχη της που διοργάνωναν σουαρέ για τον Κυριάκο Μητσοτάκη..