ΝΤΥΝΑΝ

Από σαράντα κύματα πέρασε το Νοσοκομείο «Ερρίκος Ντυνάν».


Ενώ φτιάχτηκε με τις καλύτερες των προδιαγραφών κατάντησε μηχανισμός ρουσφετιών του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ και του Ανδρέα Μαρτίνη.


Στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής αποκαλύφθηκε πως πολιτικοί, δικαστές, δημοσιογράφοι- όλη η αφρόκρεμα της κοινωνίας- νοσηλεύονταν δωρεάν, ενώ διασπαθίζονταν εκατομμύρια ευρώ σε ανθοδέσμες και κοσμήματα χωρίς ν΄ ακουστεί ποτέ η παραμικρή διαμαρτυρία απ΄ όσους ήταν μάρτυρες στο πανηγύρι διαφθοράς, όπως ο νυν Γενικός Γραμματέας της ΟΕΝΓΕ που είχε τότε διοριστεί από τον Ανδρέα Μαρτίνη ως γιατρός στο ευαγές Ίδρυμα.


Τελικά το Ντυνάν περιήλθε στην ιδιοκτησία της Τράπεζας Πειραιώς, η οποία ετοιμάζεται να το βγάλει σε πλειστηριασμό, ενώ το υπουργείο Υγείας εκδηλώνει ενδιαφέρον για επανένταξη του Ντυνάν στην εποπτεία του Δημοσίου.


Οι εργαζόμενοι του Ντυνάν θεωρούν την κίνηση του υπουργείου ορθή και τη στηρίζουν. Απεναντίας η ΟΕΝΓΕ σιωπά.


Η ηγεσία της Ομοσπονδίας των Νοσοκομειακών Γιατρών έχει επιλέξει εκ προοιμίου την τακτική του μηδενισμού κάθε πρωτοβουλίας του υπουργείου, υπακούοντας στο δόγμα της εξαθλίωσης ως παράγοντα επαναστατικής διέγερσης. Το ίδιο έπραξε και για την υγειονομική κάλυψη των ανασφάλιστων, την οποία προσπάθησε απεγνωσμένα να υποβαθμίσει ως ασήμαντη ενέργεια.


Ως εκ τούτου δεν είναι καθόλου τυχαίο πως οι γιατροί έχουν στρέψει το νώτα τους στις χιλιαστικές εμμονές της ΟΕΝΓΕ..