Ο Α. Γεωργιάδης επανέφερε τη διάταξη Λοβέρδου για τις οροθετικές ιερόδουλες

Λίγο μετά την ανάληψη των υπουργικών του καθηκόντων, ο Άδωνις Γεωργιάδης επανέφερε σε ισχύ την υγειονομική διάταξη ΓΥ/39Α, την οποία είχε εκδώσει ο Ανδρέας Λοβέρδος και είχε καταργήσει η τέως υφυπουργός Υγείας, Φωτεινή Σκοπούλη.

 

Όπως σημειώνει η Αυγή, πρόκειται για την περιβόητη διάταξη, βάσει της οποίας είχαν συλληφθεί και διαπομπευτεί οι οροθετικές ιερόδουλες, λίγο πριν τις περυσινές εκλογές.

 

Η Ελλάδα είχε βρεθεί στο στόχαστρο διεθνών οργανισμών και μη κυβερνητικών οργανώσεων, που προασπίζονται τα ανθρώπινα δικαιώματα, για την υπόθεση. Να θυμίσουμε πως τα προεκλογικά «θύματα» του Ανδρέα Λοβέρδου μετά την διαπόμπευσή τους, είχαν αθωωθεί από τη Δικαιοσύνη.

 

 

Συνάντηση με Ράιχενμπαχ

 

Η απρόσκοπτη πρόσβαση όλων των πολιτών στα δημόσια νοσοκομεία, ανασφάλιστων και απόρων, ήταν το κύριο θέμα στη συζήτηση που είχαν αργά το απόγευμα της Δευτέρας ο Άδωνις Γεωργιάδης με τον επικεφαλής της Task Force Χορστ Ράιχενμπαχ.

Ο υπουργός είπε ότι «στη χώρα μας είναι αδιαπραγμάτευτο το γεγονός να μπορούν όλοι οι πολίτες, ακόμα και αυτοί που δεν έχουν χρήματα, να επισκέπτονται τα νοσοκομεία και να μπορούν να έχουν φροντίδα υγείας», ενώ υποστήριξε πως η υγεία των πολιτών θα προστατεύεται κατά πολύ καλύτερο τρόπο από ό,τι στο παρελθόν.

Μεγάλο μέρος της συζήτησης αφιερώθηκε στις δυνατότητες που υπάρχουν για καλύτερη αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού που εργάζεται στα δημόσια νοσοκομεία. 

«Έχουμε ετοιμάσει ένα πρόγραμμα, με χρονικό ορίζοντα έτους, με πάρα πολλές δράσεις προς όφελος των Ελλήνων πολιτών σε αυτές τις εποχές κρίσης. Θα τις παρουσιάζουμε μια μια και θα δείτε πολύ γρήγορα ότι, από την εφαρμογή τους, η υγεία των πολιτών θα προστατεύεται κατά πολύ καλύτερο τρόπο από ό,τι στο παρελθόν. Θα έχουμε μια διαρκή συνεργασία τους επόμενους μήνες» δήλωσε ο Αδ.Γεωργιάδης.

Από την πλευρά του ο Χ.Ράιχενμπαχ ανέφερε για τον νέο υπουργό Υγείας πως «διαπίστωσα το ειλικρινές σας ενδιαφέρον για την υγεία των πολιτών, είμαι ευχαριστημένος με τη μέχρι τώρα συνεργασία».

Ο Α.Γεωργιάδης σε άτυπη συζήτηση που είχε με τους δημοσιογράφους μετά το τέλος της συνάντησης, τόνισε ότι σύντομα θα μπουν διαχειριστικά κλιμάκια στον ΕΟΠΥΥ ώστε να υπάρξει λύση για τις τρέχουσες και ληξιπρόθεσμες οφειλές του, ενώ πέρα από τον κρατικό προϋπολογισμό και τις εισφορές θα εξεταστεί και το ενδεχόμενο να βρεθούν πόροι και από αλλού για την εύρυθμη λειτουργία του.